Hlavní obsah

Česká reprezentace změří 11. listopadu síly s Kuvajtem

Česká fotbalová reprezentace sehraje ve čtvrtek 11. listopadu v Olomouci přípravný zápas s Kuvajtem. Půjde o předposlední duel národního týmu v kalendářním roce. Vedení reprezentace o tom informovalo v tiskové zprávě.

Foto: FAČR

Český tým před zápasem s Běloruskem v Kazani.

Článek

"Nepůjde sice o body do tabulky, ale budeme si moci vyzkoušet hráče nebo taktické záměry, na což v soutěžních zápasech není prostor. Vždyť jen pár dnů nato nás bude čekat utkání proti Estonsku, kdy ještě budeme hrát o lepší výchozí pozici v baráži o postup na mistrovství světa. A hlavně nás potom v březnu bude čekat zmíněná klíčová baráž," řekl trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý.

Česká nebo československá reprezentace se dosud utkala s Kuvajtem dvakrát. V roce 1995 ho v přípravě na jeho hřišti porazila 2:1 a na mistrovství světa v roce 1982 ve Španělsku s ním ve skupině remizovala 1:1. Kuvajtskou reprezentaci v letech 1996 až 1999 vedl Milan Máčala a v letech 1999 až 2001 další český kouč Dušan Uhrin starší. Asijský tým je aktuálně na 142. místě žebříčku FIFA.

Po zápase s Kuvajtem se Šilhavého svěřenci přesunou do Prahy, kde v úterý 16. listopadu na Letné absolvují poslední letošní duel proti Estonsku v rámci kvalifikace o postup na MS 2022 v Kataru.

Reklama

Související témata: