Hlavní obsah

Moldavsko - ČR 0:7České fotbalistky úvod kvalifikace hravě zvládly

Kišiněv

České fotbalové reprezentantky zvládly vstup do kvalifikace mistrovství Evropy a v Moldavsku zvítězily suverénně 7:0. Svěřenkyně Karla Rady čeká další zápas v bojích o postup na Euro 2021 v úterý, kdy v Uherském Hradišti přivítají Polsko.

Článek

Češky měly nad outsiderem od začátku jasnou převahu. V 28. minutě otevřela skóre Svitková z penalty a záložnice Slavie pak přidala druhý gól ze hry. Do přestávky ještě zvýšila Bertholdová. I druhý poločas se odehrával v režii favoritek, jejichž náskok zvýraznily Martínková, Cahynová, Stašková a kapitánka Voňková.

Na závěrečný turnaj v Anglii se přímo kvalifikuje devět vítězů skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest celků z druhých pozic postoupí do play off, ze kterého vzejdou zbývající tři účastníci šampionátu. České fotbalisty se ještě nikdy na ME neprobojovaly.

Kvalifikační utkání o postup na ME fotbalistek 2021:
Skupina D:
Moldavsko - ČR 0:7 (0:3)
Branky: 28. z pen. a 38. Svitková, 41. Bertholdová, 49. L. Martínková, 53. Cahynová, 73. Stašková, 85. Voňková.
Sestava ČR: Růžičková - Sonntágová, Bertholdová, Necidová - Szewieczková (46. Ringelová), Cahynová, Svitková (65. Stašková), K. Dubcová, Bartoňová (73. Nepokojová) - Voňková, L. Martínková. Trenér: K. Rada.

Reklama

Související témata: