Hlavní obsah

Česko - Nový Zéland 0:0České fotbalistky zakončily zámořský turnaj remízou a skončily třetí

České fotbalistky v závěrečném třetím utkání na přípravném turnaji čtyř zemí SheBelieves Cup v USA nepotvrdily roli mírných favoritek a s papírově nejslabším soupeřem Novým Zélandem remizovaly bez branek. Svěřenkyně trenéra Karla Rady v druhém poločase dvakrát trefily břevno, soupeřky mířily do brankové konstrukce v úvodním dějství.

Foto: Jeffrey McWhorter, ČTK/AP

Defenzivní opora české reprezentace, fotbalistka Petra Bertholdová (4) v akci během utkání s Novým Zélandem na turnaji v zámoří. Zastavit českou fotbalistku se snaží Emma Rolstonová (16)

Článek
Fotogalerie

Český tým zakončil turnaj na třetím místě. Na úvod překvapivě remizoval bez branek s pozdějšími vítězkami SheBelieves Cupu domácími Američankami, poté podlehl 1:2 Islandu, s nímž bojuje i v rozehrané světové kvalifikaci.

"Dnes byla od nás hra kostrbatější, pomalejší. Nemohli jsme se dostat do tempa a chyběla nám kvalita v rozehrávce. Bylo to ovlivněné i počasím, zmrzlý terén i míč, navíc to byla teplotní změna oproti Los Angeles. Remíza je to víceméně spravedlivá," uvedl na webu FAČR Rada.

"Bereme třetí místo a to je pro nás celkově dobré umístění. Byla to pro nás dobrá prověrka a příležitost udělat obměnu v širším kádru a dát šanci dalším hráčkám. Hodnotím to jako kvalitní přípravu na dubnový kvalifikační zápas s Islandem," dodal Rada.

Přípravný turnaj fotbalistek v USA:
ČR - Nový Zéland 0:0
ČR: Votíková - Kotrčová, Bertholdová, Necidová, Dlasková - Šlajsová (78. Černá), Cahynová, Bužková (64. Stárová), Krejčiříková, Khýrová (64. Mrázová) - L. Martínková (46. Stašková). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články