Hlavní obsah

Dobře, že trenér zůstává, kvituje Zmrhal, že Jarolím je i po lekci od Ukrajinců stále koučem reprezentace

zp (Rostov na Donu)Sport.cz

Poobědvali a pak se s nimi trenér Karel Jarolím zavřel v hotelu Mercure kousek od hlavního bulváru protínajícího Rostov, aby se nachystali na pondělní přípravu s Ruskem, a ještě jednou si společně rozebrali zpackaný vstup do Ligy národů proti Ukrajině. „Něco jsme si vyčetli a vyříkali, i na videu si ukázali pár věcí, ale že by padala nějaká hodně důrazná slova, to ne,“ pravil Jaromír Zmrhal, když se dveře od Jarolímovy sedmé komnaty otevřely a fotbaloví reprezentanti se začali trousit na své pokoje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal věří, že v Rusku dostane příležitost od začátku zápasu.

Článek

Vypadá to, že jste se z lekce od Ukrajinců už oklepali a nálada se zase do mužstva vrací...

Hned po zápase byla nálada samozřejmě mnohem horší. Byli jsme všichni naštvaní, že se neuhrál alespoň bod. Teď jsme čtvrteční kvalifikační střetnutí znovu rozebrali, každý si řekl své, i trenér promluvil. Prohra s Ukrajinou mrzí, ale čekají nás další zápasy. Už v pondělí s Ruskem, což bude konfrontace sice přátelská, ale mnohem těžší.

A to i přesto, že se domácí sborná musí obejít bez svého zraněného kapitána Dzjuby a také bez dalšího hráče základní sestavy Kudrjašova a že trenér Čerčesov pošle na trávník nejspíš sestavu poskládanou z hráčů, kteří při vítězném vstupu Rusů do Ligy národů v Turecku příležitost nedostali?

Jejich sestava nebude nejspíš skutečně nejsilnější, ale jak jsem Rusy sledoval během mistrovství světa, mají další kvalitní hráče. A protože nastoupí doma a stadión pro čtyřicet tisíc diváků by měl být plný, budou hrát určitě naplno.

Budete schopni se jim postavit a čelit jim víc než Ukrajincům v Uherském Hradišti, když říkáte, že Rusové budou ještě těžším protivníkem?

Musíme se z porážky s Ukrajinou oklepat. Připravit se a hlavně se vyvarovat chyb, jichž jsme se dopouštěli. Víme o nich, takže bude třeba, abychom všichni pracovali naplno celý zápas.

Věříte, že po poločase odehraném proti Ukrajincům se na vás tentokrát dostane už v základní sestavě?

Rád bych nastoupil hned od začátku. Vždyť budeme hrát proti čtvrtfinalistovi mistrovství světa, navíc na stadiónu, kde se šampionát konal a před čtyřiceti tisíci diváky k tomu.

Takže šum mezi vámi a trenérem, který zazněl při oznamování nominace, v níž jste byl nejprve jen náhradníkem, je už rozptýlen?

Všechno jsme se vyříkali hned první den srazu. Šlo o blbost, jsme v pohodě.

V pondělí proti Rusům byste měli za trenéra hrát a bojovat, protože po duelu s Ukrajinou od strahovské generality zaznělo, že Jarolím sice prozatím zůstává, ale že se od něho čekají výsledky a výrazně zlepšený herní projev mužstva. Registrovali jste tuto pohrůžku?

Něco jsme samozřejmě slyšeli. Je ale dobré, že se drží a zůstává, protože by neprospělo, kdyby odešel právě teď.

Znamená to, že v pondělí budete hrát i za něho? Že budete cítit větší tlak než obvykle?

Zažil jsem podobnou situaci několikrát už ve Slavii, když se spekulovalo o výměně trenérů, takže nevím, zda právě teď máme cítit větší tlak. Každopádně se s ním musíme vyrovnat, protože chceme vyhrát. Nad Ruskem, stejně jako v každém jiném zápase.

Reklama

Související témata: