Hlavní obsah

Dohodnou se? Šilhavý začal jednat s Fouskem o smlouvě

Aktualizováno

Avizovali, že chtějí dosáhnout dohody do konce dubna, tedy do soboty. Na základě pověření výkonného výboru předseda FAČR Petr Fousek ve čtvrtek zahájil jednání s trenérem reprezentace Jaroslavem Šilhavým o nové smlouvě. Strahovské vedení fotbalové asociace nebude jejich průběh komentovat, vyjádří se až k jejich výsledku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zůstane Jaroslav Šilhavý i nadále trenérem fotbalové reprezentace...?

Článek

Spekulovalo se, zda nesáhnou po Ivanu Haškovi. Výkonný výbor ovšem na svém úterním zasedání pověřil předsedu, aby dojednal prodloužení smlouvy s Jaroslavem Šilhavým. Stávající kontrakt má trenér národního týmu do konce června.

„Můžeme se lišit ohledně financí nebo i délky smlouvy," konstatoval v úterý Petr Fousek, předseda FAČR.

„Naše představa je smlouva na příští kvalifikační cyklus s opcí na finálový turnaj EURO 2024 v Německu," dodal strahovský šéf.

Nebylo lehké dostat hráče po baráži na správnou vlnu, ale zvládli to, hodnotí Jaroslav ŠilhavýVideo: FAČR

„Jakoukoli pozici v národním týmu si každý považuje. Nejsem výjimka. Jsem také pyšný, že zastávám takový post a nechci z toho utíkat. Pokud se nic nestane a domluvíme se na smlouvě, budu rád, že pokračuju v trénování národního týmu," reagoval ještě večer sám Šilhavý.

Zda však povede mužstvo také ve čtyřech červnových utkáních první divize Ligy národů, ještě není jisté. Základním předpokladem je shoda na podobě nové smlouvy.

„Na základě pověření výkonného výboru předseda FAČR Petr Fousek ve čtvrtek zahájil jednání s trenérem Jaroslavem Šilhavým o nové smlouvě. Jednání budou pokračovat i v nejbližších dnech a bližší komentář bude poskytnut až po jejich skončení," líčí aktuální stav Martin Gregor z oddělení komunikace FAČR.

Realizační tým reprezentace už každopádně na vlastní žádost opustil Libor Sionko. Působil jako manažer přes tři roky. Předtím pracoval ve stejné funkci u týmu do jedenadvaceti let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Manažer Libor Sionko a trenér Jaroslav Šilhavý před utkáním kvalifikace ME 2020 s Anglií.

„Zažil jsem spoustu krásných momentů. Postoupili jsme na EURO 2020, vyhráli svou skupiny Ligy národů, a postoupili tak do elitní skupiny, a na mistrovství Evropy jsme došli až do čtvrtfinále. Samé krásné vzpomínky," hodnotí Sionko své působení u národního mužstva na webu asociace.

Proč tedy odchází? „Rozhodl jsem se, že chci teď víc času věnovat rodině, především svým dětem, které bych chtěl intenzivněji podporovat v jejich sportovní kariéře," vysvětluje Sionko.

Reklama

Související témata: