Hlavní obsah

FAČR chce k reprezentacím výživového specialistu Havlíčka

Trenéři mládežnických fotbalových reprezentací se v pátek sešli s výživovým specialistou Petrem Havlíčkem, který by měl s FAČR blíže spolupracovat. Hlavním úkolem odborníka známého i z televizních pořadů je nastavení jednotných pravidel v oblasti výživy pro všechny reprezentační týmy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér reprezentace do 21 let Jakub Dovalil udílí pokyny svým svěřencům.

Článek

"Jsme ve stadiu námluv a zatím se nastiňují určité otázky, které se stravováním v reprezentacích souvisejí. Teď budeme hledat řešení. Každopádně jde o zajímavou věc, která může být prospěšná pro všechny hráče," řekl Havlíček pro web FAČR.

"Měly by se vytvořit modelové situace, aby si fotbalisté, trenéři i kondiční trenéři věděli za každé situace rady. Hráči musejí být stále energeticky na výši, dobře regenerovat a mít tak optimální podmínky pro potřebný výkon," dodal.

O rozložení stravy, používání výživových doplňků či výběru nápojů Havlíček diskutoval s trenéry mládežnických reprezentací Jakubem Dovalilem, Pavlem Hoftychem, Miroslavem Soukupem, Alešem Čvančarou a Václavem Černým. Přítomni byli také kondiční specialisté asociace Jan Netscher s Jiřím Rybou.

Nápad vzešel od vedení reprezentačního úseku. "Pro mě je příjemné překvapení, že FAČR chce pro své hráče veškerý servis. Někdy se spíše ve sportu bohužel setkávám s opačným přístupem, když trenéři tyto záležitosti úplně odmítají řešit," dodal Havlíček.

Reklama

Související témata: