Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Magera má za sebou operaci kotníku

OSTRAVA

Český fotbalový reprezentant Lukáš Magera z rumunského Temešváru se v minulém týdnu podrobil artroskopické operaci kotníku. Do konce roku bude muset chodit o berlích, poté začne s rehabilitací. Do únorového startu jarní části rumunské ligy by měl být v pořádku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lukáš Magera (vpravo) bojuje o míč se Skotem McManusem.

Článek

Sedmadvacetiletý Magera kvůli problémům s kotníkem vynechal již poslední dvě ligová kola v Rumunsku. "Bolelo to. Jsem rád, že se to vyčistilo a dám se konečně dohromady. Deset dní se teď budu ploužit o berlích a pak se na mě pan doktor Hospodár znovu mrkne. Když to bude dobré, začnu s plaváním, pomaloučku s běháním a nakonec tak do čtyř týdnů bych mohl normálně trénovat," řekl Magera pro web své zastupující agentury Ondreje Chovance.

Zranění mu komplikuje i přípravu na Vánoce. "Když jsem se dozvěděl, že půjdu na operaci, udělal jsem si železnou zásobu dárků, protože bych s berlemi v obchodním centru neobstál," uvedl Magera, který v současné době pobývá doma v Ostravě.

Magera na podzim pomohl Temešváru k druhému místu v lize třemi góly. Připsal si i start za národní tým v říjnovém kvalifikačním utkání se Skotskem. Celkem má na kontě čtyři reprezentační starty.

Reklama

Související témata: