Hlavní obsah

Galásek nedokázal rozlišit závažnost zranění

PRAHA

Českou fotbalovou reprezentaci čeká ve středu poslední letošní kvalifikační utkání, ve Skopje změří síly s domácí Makedonií. Národní tým povede opět s kapitánskou páskou záložník Ajaxu Amsterodam Tomáš Galásek. Ten si už doléčil zranění zad, které mu v posledních týdnech komplikovalo život. "Neměl jsem hrát v Arménii. Asi jsem nedokázal rozlišit, jak těžké je mé zranění," vrátil se k počátku obtíží český kapitán.

Článek

Galásek dnes na reprezentačním srazu v Praze novinářům potvrdil, že se po zranění zad už zase cítí dobře. "Minulý týden jsem odehrál pár minut proti Tilburgu a o víkendu jsem proti Feyenoordu dostal důvěru na celý zápas. Pocitově jsem na tom dobře, dostal jsem dostatek času po zranění potrénovat a myslím, že fyzicky jsem na tom velmi dobře," řekl Galásek.

Mrzelo ho, že Ajax s Feyenoordem jen remizoval 1:1. "Výkon jsme podali dobrý, ale z výsledku jsme zklamaní. V poslední době nám nepřeje štěstí," prohlásil Galásek. Myslí si, že Ajax už na titul moc myslet nemůže. "PSV hraje výborně a deset bodů v nizozemské lize je strašně moc. Šance by snad byla, kdyby Eindhoven postoupil dál v Lize mistrů a přišla by nějaká zranění, potom snad by se s tím dalo něco dělat," mínil defenzivní záložník.

Záda ho začala bolet patnáct minut před koncem pražského kvalifikačního zápasu proti Rumunsku. "Asi bylo špatné, že jsem šel do dalšího souboje v Arménii. Zřejmě jsem nedokázal rozlišit, jak těžké je mé zranění," vrátil se k počátku obtíží Galásek.

Cílem bylo devět bodů

Český kapitán si představuje, že podzimní loučení s kvalifikací bude tříbodové. "Již před začátkem jsem si přál, abychom na konci roku měli devět bodů, to znamená ve Skopje vyhrát, ale nebude to lehké," řekl Galásek a svou úvahu doplnil na příkladu makedonské remízy s Nizozemskem.

"Nizozemci si byli před zápasem jisti výhrou, ale zmýlili se. Pro nás to bude zřejmě těžší než v Arménii," uvažoval. "Makedonci představují větší kvalitu, jejich fotbalisté hrají ve vyspělejších zemích, navíc po remízách s Anglií a Nizozemskem jejich sebevědomí určitě stouplo," řekl Galásek.

Krátký oddech mezi víkendovou ligou a středeční kvalifikací Galáska příliš netěší. "Jistě to není jednoduché, ale termín jsme si nevybrali. Když chceme uspět, tak musíme vyhrát, i když příprava bude prakticky jen teoretická," řekl hráč, který si stále myslí, že o postup na MS se popere kvarteto ČR, Nizozemsko, Finsko a Rumunsko.

Poborský reprezentaci pomůže

"Všichni mají stejnou šanci a zápasy s Makedonií mohou být klíčové. Když se nám tam podaří vyhrát, tak před Nizozemskem máme navrch, protože to tam ztratilo dva body. Trochu domácí asi podcenili, ale každý hraje to, co mu soupeř dovolí. Ten zápas jsem neviděl, ale dostali góly po hrubých chybách brankáře," řekl Galásek.

Návrat Karla Poborského do mužstva český kapitán přivítal. "Všichni víme, že je to hráč, který mužstvu svými zkušenostmi a kreativitou něco přinese," zdůraznil Galásek. Současný korupční skandál v českém fotbalu prý nesleduje. "Zajímají mě více problémy Ajaxu. Máme slabší období a potřebujeme se z toho dostat. Proto nás mrzí, že jsme nezdolali Feyenoord, protože se smály třetí vzadu Eindhoven a Alkmaar," dodal Galásek.

Reklama

Související témata: