Hlavní obsah

Hapalův nástupce u slovenské fotbalové reprezentace? Ve hře je další český kouč

Bratislava

Výkonný výbor Slovenského fotbalového svazu (SFZ) sice až v úterý oficiálně ukončí spolupráci s reprezentačním koučem Pavlem Hapalem, slovenská média už ale čile spekulují o jeho nástupci. Jeho jméno bude oznámeno právě v úterý. Podle serveru sportky.zoznam.sk s odkazem na agenturu TASR je ve hře i senzační české jméno. Jedním ze zvažovaných adeptů je i úspěšný český trenér Pavel Vrba. Ten momentálně vede bulharský Ludogorec Razgrad.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Trenér Pavel Hapal u slovenské fotbalové reprezentace končí. Nahradí jej další Čech?

Článek

Hlavním favoritem na pozici kouče slovenské fotbalové reprezentace je Štefan Tarkovič, který má zkušenosti z pozice asistenta národního týmu z doby, kdy jej vedl Ján Kozák a od roku 2019 působil v pozici technického ředitele SFZ.

Když se ale ve slovenských médiích píše o dalších potenciálních adeptech, svítí mezi nimi jméno českého experta Pavla Vrby. Ten má na Slovensku dobré jméno z působení v Žilině, s níž vybojoval mistrovský titul. V minulosti vedl i český národní tým, ligu vyhrál s Viktorií Plzeň a momentálně vede ambiciozní bulharský Ludogorec Razgrad.

Ve hře může být i návrat bývalého lodivoda národního týmu Jána Kozáka, fanoušci mluví také o jeho synovi Jánu Kozákovi mladším, který je po odchodu ze Slovanu Bratislava momentálně bez angažmá. Zmiňován je také kouč Martin Ševela, jenž vede nyní polský tým Zaglebie Lubin.

Povede Pavel Vrba slovenskou fotbalovou reprezentaci?
Ano
10,4 %
Ne
89,6 %
Celkem hlasovalo 14314 čtenářů.

Reklama

Související témata: