Hlavní obsah

Hráli jsme hlavně za sebe, tvrdil spasitel Kopic, že na další trenérův osud fotbalisté v Baku nemysleli

Baku

Ještě že alespoň on má fazónu. V plzeňském dresu dává góly a nahrává na ně na evropské i ligové scéně, takže i reprezentaci musel svou trefou v předposledním díle zpackané kvalifikace spasit a v Baku ji vysvobodit ze střelecké trýzně. „Na můj vkus jsme si ale zápas s Ázerbájdžánem zase příliš komplikovali. Vždyť po mém gólu jsme měli další tři čtyři šance, kdy jsme mohli strhnout vedení výrazněji na naši stranu a zápas v poklidu dohrát,“ povzdechl si Jan Kopic nad muky, která si národní tým v Baku prožil, než dokráčel k protrpěné výhře.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Jan Kopic otevírá skóre v utkání s Ázerbájdžánem.

Článek
Fotogalerie

Trenér Karel Jarolím po výhře nad Ázerbájdžánem

Antonín Barák, Jan Kopic a Michael Krmenčík po výhře v Ázerbájdžánu

„Provázelo nás to celou kvalifikaci a tady to jen pokračovalo. Předfinální přihrávky zvládáme, do šancí se dostaneme, příležitosti si připravíme, ale nevyužijeme je, jak bychom měli," přiznával po duelu na Olympijském stadionu v Baku Kopic, že si on i jeho spoluhráči jisté obavy prožili.

„Penalta byla sice sporná, ale i takové někdy sudí odpíská. Doma, stejně jako venku...Důležité ovšem bylo, že jsme se z vyrovnávací branky oklepali a strhli vedení, a nakonec i vítězství na svou stranu," bral s úlevou tři body znamenající, že česká reprezentace skončí v kvalifikační skupině nakonec přece jen třetí.

„Branek mělo a mohlo být každopádně víc. Zvýšit vedení na dva nula, soupeř by nejspíš odpadl a nám by se hrálo lépe a hlavně klidněji," připouštěl, že se ze zápasu stalo zase zbytečné drama. „V omlazené záloze nám to přitom šlo, útočných situací jsme si vytvořili docela hodně," pochvaloval si fungování středové řady.

„Kvalifikace končí a nám se nepovedla, ale snad nám alespoň výhra v Baku pomůže, abychom se odrazili a zvládli příští kvalifikaci. Každá výhra zvedá sebevědomí, vítězství nad Ázerbájdžánem nevyjímaje."

O tom, zda reprezentace bojovala i o to, aby ji dál vedl trenér Jarolím, však Kopic mluvit nechtěl. „Hráli jsme za nároďák, za Česko i sami za sebe, abychom dostali pozvánku do reprezentace i příště," svěřoval se, jak uvažoval on i jeho spoluhráči během duelu v Baku.

Reklama

Související témata: