Hlavní obsah

Jarošík: O EURO se ještě poperu

PRAHA

Příjemné překvapení v podobě reprezentační pozvánky pro přátelský zápas s Kanadou přichystal kouč Brückner útočníkovi CSKA Moskva Jiřímu Jarošíkovi. Bývalý hráč Sparty se po roce vrací do reprezentace a hodlá se poprat i o nominaci pro evropský šampionát. ROZHOVOR

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík přichází na reprezentační sraz před přátelským utkáním s Kanadou.

Článek

Po roce se vracíte do reprezentace. Čekal jste pozvánku od trenéra Brücknera?Upřímně řečeno, moc jsem ji nečekal. Byl jsem v té širší, ale to už několikrát. Pozvánka byla příjemná. Už jsem balil na cestu domů a trenér Brückner mi volal akorát ve chvíli, kdy jsme šli k ruskému ministrovi obrany. Od něj jsme dostali hodinky, nějaký odznak, vojenskou hodnost jsem naštěstí nedostal.

Nebral jste vzhledem k dlouhé absenci reprezentaci už za ztracenou?To ne! Pravdou je, že v době reprezentačních přestávek jsem měl od trenéra CSKA dva až tři dny volna, takže jsem létal domů a odpočíval. Na druhou stranu reprezentace je pro mne poctou, ale říkal jsem si, že nemohu mít asi všechno. Na začátku sezóny se mi dařilo. Byl jsem trochu zklamaný, že jsem nebyl povoláván, ale národní tým šlapal jako hodinky, chápal jsem to.

Vrcholem bude příští rok EURO, tam byste asi chybět nechtěl...To určitě ne. Udělám všechno proto, abych měl takovou formu, aby mě trenér Brückner povolal. Dostat se do základu bude v téhle obrovské konkurenci velice těžké. Mužstvo hraje výborně, má předpoklady dojít hodně daleko. Chtěl bych u toho být.

Liga v Rusku skončila, CSKA Moskva se stal mistrem. Jaké byly oslavy?Musím přiznat, že jsem je čekal větší. Titul, na rozdíl od Sparty, CSKA neslaví tak často. Organizace nebyla tak velkolepá, byli jsme na třech večeřích, ale nic bujarého. Na leden je však plánován velký večer s vystoupeními umělců a dalšími zpestřeními. něco podobného už jsem v Moskvě zažil, takže se na to těším.

Kdy začne zimní příprava?Začínáme 5. nebo 7. ledna, do té doby mám volno. Chtěl bych stihnout nějaký fotbal na Spartě a rád bych vyjel někam na dovolenou. V létě jsem to nestihl, takže nejraději do tepla k moři.

Reklama