Hlavní obsah

Jednadvacítku čekají klíčové bitvy v Anglii a Slovinsku. Kouč věří v body

Praha

Dva nejtěžší venkovní kvalifikační zápasy ME 2023 před sebou má fotbalová reprezentace do 21 let. Nejprve se 11. listopadu utká v Burnley s Anglií a 16. 11. v Koperu se Slovinskem. Tým kouče Jana Suchopárka vyhrál dosud všechny čtyři zápasy ve skupině G a má skóre 9:0.

Foto: FAČR

Trenér Jan Suchopárek na archivním snímku.

Článek

„Nadcházející dva zápasy ukážou, jak na tom skutečně jsme. Anglie je favoritem, doma bude mít plný stadion, disponuje kvalitními hráči. Slovinsko je silné zejména v domácím prostředí, už třikrát ztratilo body, je to pro něj jedna z posledních šancí, jak zůstat v boji o postup. My chceme udržet svoji vedoucí pozici, a pokud možno ji bodově ještě vylepšit. Jsem přesvědčený, že kvalitu na to máme a hráči mají velkou motivaci," zdůraznil kouč.

V nominaci musel udělat kvůli zraněním nebo poklesu formy čtyři změny. Poprvé povolal brankáře Adama Stejskala z rakouského Lieferingu, obránce Robina Hranáče z Liptovského Mikuláše, brněnského záložníka Michala Ševčíka a útočníka Tomáše Čvančaru z Jablonce. Všichni si podle Suchopárka pozvánku zasloužili díky své velmi dobré formě a předváděným výkonům na klubové scéně.

„Brankář Stejskal je dlouhodobě v nominacích reprezentačních týmů, nyní dostane příležitost místo zraněného Vládi Neumana. Hranáč také prokázal oprávněnost nominace, ve slovenské lize nastupuje pravidelně a v posledních zápasech proti Slovanu Bratislava a Dunajské Stredě ukázal svoje kvality. Není vyloučeno, že nastoupí i v našich nejbližších zápasech. Ševčík patří k nejlepším hráčům ve druhé nejvyšší soutěži, má velmi dobré řešení ve finální fázi hry, což nám třeba v posledních zápasech trošku chybělo. Čvančara hodně pomáhá Jablonci, dokáže vstřelit branku. Povolání do reprezentace by mohlo být dalším impulzem pro něj samotného i reprezentační tým. Také u něj věřím, že svoji formu potvrdí," komentoval Suchopárek povolání nových hráčů. Osa týmu, včele s „neprůstřelným" gólmanem Kovářem zůstala pohromadě.

Mužstvo se sejde tuto neděli, v úterý odpoledne odletí do Anglie. Po utkání se bude dva dny připravovat doma a 14. listopadu zamíří letecky do Slovinska.

Nominace české jednadvacítky
Brankáři:
Kovář (Manchester Utd.)
Jaroš (St. Patrick's)
Stejskal (Liefering)
Obránci:
Gabriel (Sparta)
Vitík (Sparta)
Donát (Hradec Král.)
Fukala (Liberec)
Hranáč (Liptovský Mikuláš)
Jurásek (Ml. Boleslav)
Knapík (Teplice)
Záložníci:
Červ (Pardubice)
Daněk (Olomouc)
Kaloč (Ostrava)
Karabec (Sparta)
Kohút (Slovácko)
Krunert (Teplice)
Ostrák (1. FC Köln)
Ševčík (Brno)
Šulc (Plzeň)
Žambůrek (Brentford)
Útočníci:
Čvančara (Jablonec)
Fila (Ml. Boleslav)
Sejk (Sparta)

Reklama

Související témata: