Hlavní obsah

Klokani potvrdili, že Jarolím chce za asistenta Koubka. Strahov zatím mlčí

Praha

Hlavní trenér je jasný, nový realizační tým fotbalové reprezentace má být potvrzen až příští týden. Od začátku bylo jasné, že Karel Jarolím si bude chtít na Strahov přivést Borise Kočího, s nímž až dosud trénoval v Mladé Boleslavi. Nyní vstupuje do hry další adept - Jarolímovým asistentem by měl být také Miroslav Koubek, od nové sezóny kouč Bohemians 1905. Klokani potvrdili, že byli ze Strahova osloveni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Miroslav Koubek během derby se Spartou.

Článek

Fotbalová asociace ČR jednání o novém realizačním týmu zatím nekomentuje. „Oficiálně potvrdíme jména až příští týden na tiskové konferenci," avizuje Jaromír Šeterle, manažer reprezentace.

Pro klubové stránky Bohemky ovšem potvrzuje, že Miroslava Koubka hodlá angažovat na pozici asistenta reprezentačního trenéra.

„Na základě zájmu hlavního trenéra Karla Jarolíma o trenéra Koubka jsem oslovil pana Jakubowicze."

Klokani nejsou proti

A vedení Klokanů není proti. „Považujeme za čest, že se v souvislosti s českou reprezentací mluví o našem hlavním trenérovi. Po pravidelných nominacích našich kmenových hráčů do jedenadvacítky a v závislosti na současném zájmu o našeho trenéra k reprezentačnímu áčku je evidentní, že jsme se rozhodli jít v Ďolíčku správným směrem," pochvaluje si ředitel klubu Darek Jakubowicz.

Koubek nedávno působil u reprezentační devatenáctky. Pak se funkce vzdal, aby se mohl plně soustředit na svou práci ve Slavii. Nyní tedy povýší k áčku, záleží už jen na dohodě mezi ním a asociací.

První sraz má národní tým pod nově složeným realizačním týmem již za necelé dva týdny před přípravným duelem s Arménií.

Reklama

Související témata: