Hlavní obsah

Klokani se ohrazují. Působení Veselého u nároďáku podle nich stále není dotaženo!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě informace, každá trochu jiná. Fotbalová asociace České republiky (FAČR) po čtvrtečním poledni uvedla do funkce trenéra národního týmu Ivana Haška. Spolu s ním byl byla představena také jména jeho asistentů, Jaroslava Köstla a Jaroslava Veselého. Druhý z nich bude dál souběžně hlavním trenérem Bohemians. Klokani se ovšem ohrazují. Podle vyjádření vedení klubu nepovažují věc za uzavřenou.

Ivan Hašek byl i můj kandidát, přiznává předseda FAČR Petr Fousek. Jméno manažera reprezentace by mělo být známo do konce lednaVideo: Sport.cz

 
Článek

První muž českého fotbalu Petr Fousek poděkoval oběma vršovickým klubům, Slavii i Bohemians. Sešívaní uvolní k reprezentaci Jaroslava Köstla, který v Edenu skončí a bude zaměstnán asociací. Trenérem brankářů u reprezentace zůstává Radek Černý, který bude nadále ve stejné funkci působit také ve Slavii.

Klokanům pak patřilo poděkování za poskytnutí služeb Jaroslava Veselého, který i nadále zůstane hlavním trenérem Bohemians 1905.

„Přestože byl lodivod zelenobílých již oficiálně představen fotbalovou asociací, dotaženo jeho působení u nároďáku zatím stále není,“ ohrazuje se teď pražský klub na svém webu.

Jsem rád, že se hroty otupily a že zvítězil fotbal, říká ke svému jmenování Ivan Hašek. Vezme do týmu zpátky hříšníky z Belmonda? Video: Sport.cz

„S FAČR o uvolnění trenéra k reprezentaci jednáme, ovšem žádnou finální dohodu ještě nemáme. Za oficiální stanovisko bych to tedy ještě nepovažoval,“ líčí situaci Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians.

„Nicméně se jedná o reprezentaci, takže máme zájem k dohodě dojít a vše k ní směrujeme. Prioritou pro nás ale zůstává nastavit jeho fungování tak, aby pro Bohemku mělo minimální dopady,“ vysvětluje šéf stanovisko klubu.

„Je to odměna i pro Jardu za jeho dobře odvedenou práci v Ďolíčku. Jarda Veselý je ale hlavním trenérem Bohemians a my chceme, aby tomu tak bylo i nadále,“ zdůrazňuje Jakubowicz.

Reklama