Hlavní obsah

Kometa Hranáč: Za reprezentaci vděčím trenérům v Plzni!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodil po hostováních, před rokem zachraňoval v lize Pardubice. Teď je stoper Robin Hranáč oporou fotbalové Plzně, čeká ho čtvrtfinále Konferenční ligy a v úterý zřejmě debut v reprezentaci. „Tohle je moje průlomová sezona. Vděčím současným trenérům Plzně, že mi dali šanci. Od jejich předchůdců jsem se jí nedočkal,“ řekl Hranáč.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Robin Hranáč (vlevo) z Viktorie Plzeň v souboji s Janem Matouškem z Bohemians.

Článek

Čtyřiadvacetiletý obránce šel stejnou cestou jako jeho parťák z Viktorie, a nyní i v národním mužstvu, záložník Pavel Šulc. Absolvoval několik hostování, do Plzně se vrátil jako hotový hráč. „Hostování byla zásadní, jinak bych se nikam neprosadil. V Plzni musíte tuto cestu absolvovat, abyste v jejím týmu vůbec mohli být,“ podotkl Hranáč.

Od letního návratu do Doosan Arény válí pod novým koučem Miroslavem Koubkem jako z partesu. Drží plzeňskou defenzívu. Je rychlý, sebevědomý, jistý, silný ve vzduchu. Navíc i produktivní - v této sezoně vstřelil tři góly a na dva přihrál. Bylo prakticky jisté, že ho nominace na přípravné duely v Norsku a s Arménií nemine. V Oslu šanci nedostal, v úterý na Letné by měl být na hřišti.

„Vím, psalo se, že bych měl být v nominaci, ale stejně mě i tak překvapila. Užívám si na srazu každý moment, nabírám zkušenosti. Doufám, že budu moct naskočit proti Arménii,“ uvedl Hranáč.

Možná nejlepší varianta by pro ně byla, pokud by nastoupil vedle současného slávisty Tomáše Vlčka, se kterým tvořili v Pardubicích vynikající stoperskou dvojici. „Je na trenérech, jak obranu postaví. Každopádně Tomáš byl první člověk, se kterým jsem se na pondělním srazu bavil. Máme k sobě blízko. Vzpomínáme občas na časy v Pardubicích, teď máme ale před sebou oba velké výzvy. Jsme pořád hladoví,“ prohlásil Hranáč.

Jedním z nejbližších snů je účast na letním Euru v Německu. Nicméně příležitostí ukázat se reprezentačním trenérům před šampionátem příliš nebude. „Jenže trenéři vidí všechny zápasy, které hrajeme v klubech. Obrázek o formě si určitě udělají. Nevidím tedy problém, že přáteláků před Eurem moc nebude,“ tvrdí Hranáč, kterého po skončení srazu čekají další bitvy v dresu Plzně.

V lize, ve čtvrtfinále MOL Cupu v Jablonci a v dubnu dva čtvrtfinálové duely Konferenční ligy s Fiorentinou, kde působí jeho spoluhráč z reprezentace Antonín Barák. „My tři z Plzně, co jsme teď v nároďáku, jsme se s Tondou na toto téma bavili. Hecovali jsme se, každý chce jít dál,“ dodal Hranáč.

Reklama