Hlavní obsah

Česká republika - Turecko 0:0Krmenčík neproměnil penaltu a dvacítka remizovala s Turky

Cuijk

Česká fotbalová dvacítka remizovala v druhém utkání na přípravném turnaji v Nizozemsku s Tureckem bez branek. Svěřenci Jakuba Dovalila měli v závěru šanci strhnout výhru na svou stranu, jenže Michal Krmenčík v 82. minutě neproměnil penaltu.

Článek

V součtu se čtvrtečním vítězstvím nad domácím výběrem mají mladíci v tabulce zatím čtyři body a v posledním utkání mohou v pondělí s Německem usilovat o triumf na turnaji.

Souboj s Turky byl vyrovnaný a nezlomila ho ani penalta, kterou rozhodčí odpískal po faulu na Stratila. "Na hřišti už nebyli hráči, kteří jsou určení na penaltu. Vzal to na sebe on a nedal ji," řekl ČTK Dovalil.

Remízu považoval za spravedlivou. "Trochu jsme prostřídali, nastoupili hráči, kteří nehráli v prvním zápase. Bylo to vyrovnané a hodně bojovné utkání, na šance stejně. Byla to pro nás další dobrá prověrka," dodal Dovalil.

V Nizozemsku má některé hráče z jednadvacítky, ale protože je turnaj určený pro fotbalisty do 20 let, je český výběr oficiálně vedený jako dvacítka.

Přípravný fotbalový turnaj hráčů do 20 let v Nizozemsku:
Cuijk: Česko - Turecko 0:0
ČR: Vejmola - Hýbl, Lüftner (73. Kalas), Baránek, Sýkora - Brandner (67. Čermák), Zmrhal, Trávník, Končal (67. Hanousek) - Hurka (67. Stratil), Krmenčík. Trenér: Dovalil.

Reklama