Hlavní obsah

Krmenčík se netrefil, navíc musel snášet pískot a urážky

Praha

Reprezentační sraz, který by zřejmě nejraději vymazal, prožil fotbalový útočník Michael Krmenčík. Kanonýr patřící Slavii Praha byl nominovaný do elitního tuzemského výběru dodatečně po dvou trefách v ligovém duelu proti Pardubicím. V součtu proti Kuvajtu a Estonsku odehrál devadesát minut, ale gólový zápis si nepřipsal. A při úterním loučení s kvalifikací si musel na Letné vytrpět pískot a urážky.

Pískot na Krmenčíka? Musí se s tou nevolí nějak vypořádat, říká trenér Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Sotva český národní tým vyběhl k rozcvičení před bitvou s estonským sokem, fanoušci na Krmenčíka pískali. Když pak jméno osmadvacetiletého útočníka na soupisce představoval komentátor, ozval se pískot znovu.

Po pauze se pak Krmenčík vydal rozcvičovat a z tribun se ozval pokřik „Krmenčík, ty jsi hovado" doprovázený pískotem. Jakmile pak třicet minut před koncem útočník nahradil Alexe Krále, fanoušci na tribunách dávali nevoli s jeho nasazením najevo pískotem.

Čeští fotbalisté nebudou v baráži nasazeni. Můžou narazit na Itálii, Wales nebo SkotskoVideo: Sport.cz, FAČR

Když se bývalý útočník Plzně během závěru zápasu dotkl balonu, fanoušci reagovali pískotem. Hodně nezvyklé reakce příznivců na vlastního hráče bojujícího v národním dresu si nemohl nevšimnout ani asistent trenéra Jiří Chytrý: „Pro Michaela je to složitější. Nevole fanoušků má určité důvody a on se s tím prostě musí vypořádat."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté vyhráli v závěrečném utkání kvalifikace MS 2022 nad Estonskem.

Krmenčík si proti sobě poštval fanoušky Plzně, za kterou v minulosti hrál, když před vzájemným ligovým zápasem bývalý klub při pokřiku s příznivci červenobilých vulgárně urážel.

Pak se sice omluvil, ale když následně pomohl k vítězství nad Viktorií gólem v nastavení, nijak neskrýval radost, a ještě navrch přidal nepříliš vhodné gesto směrem k fanouškům Západočechů. V úterý mu navíc přitížil i fakt, že se hrálo na stadionu pražské Sparty, největšího rivala Slavie.

Reklama

Související témata: