Hlavní obsah

Kuchta nechce domů, Souček jako Jirka Luňák. Internet se baví večírkem fotbalistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednu stranu enormně závažná věc, na druhou snadný terč pro tradiční českou vynalézavost. Vyřazení fotbalových reprezentantů z kádru kvůli nočnímu mejdanu během srazu národního týmu v Olomouci spustilo na sociálních sítích záplavu koláží i trefných narážek. Aktéry vtipů nejsou jen Jakub Brabec, Vladimír Coufal a Jan Kuchta, ale také další členové reprezentace.

Hříšnici Coufal, Brabec a Kuchta se omluvili týmu. Udělali chybu, mrzí nás to všechny, reaguje kapitán Tomáš SoučekVideo: FAČR

 
Článek

Zmíněné trio zavítalo do olomouckého klubu Belmondo, vydrželo do ranních hodin a výsledkem jsou nejen usvědčující fotografie, ale také video, na němž se viditelně společensky unavený Brabec prochází po silnici. Jelikož se reprezentanti měli na diskotéce bavit i s hráči nižších soutěží, kterým již fotbalový podzim skončil, není se co divit, že velká část vtipů vychází z ikonického seriálu Okresní přebor či filmu Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka.

Pamatujete na scénku, kdy kapitán Jirka Luňák práská trenérovi Hnátkovi, kdo z hráčů si jak vedl v hospodě? „Kuchta měl včera 11 piv, Brabec jenom 7. A Coufal 17,“ říká na koláži kapitán reprezentace Tomáš Souček trenérovi Jaroslavu Šilhavému.

Parodií na tento seriál vzniklo hned několik, pozadu nezůstala ani scénka, kdy Luňák přichází do hospody a žádá vodku. nejprve velkou, pak raději přesedlá na malou. Kdo mohl být v této roli během sobotního a nedělního tažení Olomoucí? Fanoušci si mohou vybrat.

Už několik měsíců je v českém fotbalovém prostředí oblíbená dvojice sparťanských obránců Filip Panák-Jaroslav Zelený. Také na ně došlo. „Jestli je Šilhavý frajer, donominuje dvojici Panák - Zelený,“ napsal na sociální síti X Neobjektivní novinář. Dále se také objevila pasáž z utkání proto Plzni, kdy Panák přihrává Zelenému. „Kuchta včera v Olomouci,“ doplnil popisek uživatel Martyn Stary.

Sparty se týká i další vtípek, jen tentokrát pokřiku, který Letenské doprovázel minulou sezonu při cestě za ligovým titulem. Slova se chytla mezi fanoušky a logicky také v klubech. Kdo ví, třeba si Kuchta, jeden z nejaktivnějších slavitelů, opět hlasitě zazpíval: „Já nechci domu, já nechci domu, já zejtra nechci do práce…“

Uživatel sítě X Pavel Fuksa pak zveřejnil návrh na nové logo fotbalové asociace. Lev sice zůstává, ale jeho modré pozadí nahrazují světla z diskotéky, což zřejmě jasně dokresluje prostředí olomouckého Belmonda. A místo míče nesmí chybět disco koule.

A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na dalšího muže, který byl na večírku po boku fotbalistů spatřen. Jde o člena výkonného výboru FAČR a trenéra futsalového národního mužstva Tomáše Neumanna. Ten na místo dle svých slov zavítal s dcerou po společné večeři. „Vylučuji a v žádném případě není pravda, že bych doprovázel hráče národního týmu na jejich večerní akci nebo se na organizaci této akce jakkoliv podílel,“ ujistil následně s tím, že prý sám incioval odchod hráčů zpět na hotel.

Těžko říct, jak moc odchod inicioval, ale jak poukázal publicista Luděk Staněk, podle zveřejněné fotografie to možná až tak žhavé nebylo. „Kuchtič, za chvíli zavíraj, musíme na hotel,“ nastínil vtipně opět Neobjektivní novinář, co si mohli Neumann s Kuchtou v baru říkat.

Jisté je jediné. Brabec, Coufal a Kuchta už opustili reprezentační sraz a nebude se jich týkat pondělní utkání s Moldavskem. V něm český národní tým potřebuje uhrát alespoň bod, aby přímo postoupil na EURO 2024. V případě porážky ho čeká nepříjemná březnová baráž.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články