Hlavní obsah

Hříšník Kuchta po postupu přispěchal s omluvou: Udělal jsem strašnou pitomost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První z trojice reprezentantů, vyřazených z kádru po sobotním alkoholovém dýchánku v olomouckém podniku Belmondo, šel s kůží na trh. Útočník Jan Kuchta na sociální síti Instagram poblahopřál kolegům z národního týmu k postupu po zvládnutém domácím utkání s Moldavskem (3:0), načež si začal sypat popel na hlavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta a Jakub Kiwior z Polska během utkání v Praze.

Článek

Videogalerie k zápasu Česko – Moldavsko

„Kluci, moc vám gratuluju k výhře a postupu na EURO. Jen díky vlastní blbosti jsem nemohl být s vámi. Nechci chodit kolem horký kaše. Prostě jsem udělal strašnou pitomost,“ stojí v příspěvku na Kuchtově profilu.

26letý forvard, jenž se v nakonec úspěšné kvalifikaci trefil jednou, evidentně nočního tahu pouhé dva dny před duelem s Moldavskem lituje. Ve výčtu omluv nezapomněl ani na kouče Jaroslava Šilhavého, který po závěrečném hvizdu oznámil rezignaci. „Omlouvám se spoluhráčům z nároďáku, taky realizačnímu týmu v čele s trenérem Šilhavým. Omlouvám se všem, kteří se o nás v reprezentaci starají. Fanouškům. A Spartě. Speciální omluva směřuje i k rodině a všem blízkým, kterým na mně záleží.“

Videa a fotky, kde Kuchta společně s Jakubem Brabcem a Vladimírem Coufalem tráví noc v nočním klubu, obletěly celý internet. Ani jeden z provinilců, kteří porušili interní pravidla reprezentace, tak postupovou radost po duelu s Moldavci přímo nezažil. Navíc se všichni logicky dočkali nepochopení ze strany jak fanoušků, tak odborné veřejnosti. „IQ nula, k tomu není co dodat. Hlava mi to nebere,“ prohlásil například někdejší reprezentační trenér Petr Rada.

„Udělal jsem něco, na co nejsem pyšný,“ kaje se zpětně Kuchta. „Přijímám kritiku, která se na mě teď valí. Je mi jasný, že slova nedokážou všechno napravit. Důvěru si budu muset vybudovat znovu,“ uzavřel útočník pražské Sparty.

Reklama