Hlavní obsah

Reprezentace kvalifikaci v Estonsku nezačne. Hraje se na neutrální půdě

Praha
Aktualizováno

Česká fotbalová reprezentace nesehraje úvodní utkání kvalifikace MS 2022 s Estonskem 24. března v Tallinu, jak bylo původně plánováno, ale vzhledem k zpřísněným hygienickým opatřením k němu nastoupí na neutrální půdě. O novém dějišti utkání se v těchto hodinách rozhoduje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pro trenéra Šilhavého komplikace ještě než kvalifikace začala.

Článek

Březnový kvalifikační trojboj měli zahájit Šilhavého svěřenci v Tallinnu proti outsiderovi skupiny Estonsku. Všechno je ale rázem jinak.

"Můžeme potvrdit, že jsme v podvečer obdrželi od UEFA a estonské asociace informaci o tom, že se kvůli zpřísněným opatřením utkání nemůže odehrát podle původního plánu v Tallinnu. FAČR tak ihned začala řešit logistické otázky spojené s přesunem hráčů, realizačního týmu i veškerého potřebného materiálu na neutrální půdu, o které se jedná a bude specifikována definitivně v nejbližších hodinách," avizuje mluvčí české fotbalové reprezentace Petr Šedivý.

Krajánci z Německa se k české reprezentaci připojí na jediný zápas. Na víc nemůžouVideo: Sport.cz, FAČR

Estonské zdroje zmiňují polský Lublin, zatím však není nic definitivní, takže česká strana nechce předběžné informace komentovat.

Každopádně se jedná o další logistickou komplikaci. Předem bylo dáno, že trenér Jaroslav Šilhavý bude moci využít hráče působící v bundeslize pouze v prvním z úvodních tří utkání kvalifikace mistrovství světa proti Estonsku.

Brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, záložník Vladimír Darida a útočník Patrik Schick kvůli cestovním koronavirovým opatřením vůbec nedorazí na sraz do Čech, z Německa se měli přesunout rovnou na zápas do Tallinnu a po něm se od národního týmu odpojit. V dalších dvou březnových kvalifikačních duelech s Belgií a ve Walesu bude bundesligové kvarteto scházet.

Teď se bude upravovat program i pro samostatnou bundesligovou jednotku.

Reklama

Související témata: