Hlavní obsah

Kypr - Česko 0:3Kypřany jedenadvacítka porazila, teď se přesouvá do Anglie

Paralimni

Výrazného vítězství dosáhla fotbalová reprezentace do 21 let. V přípravném utkání v Paralimni porazila domácí Kypr 3:0. Nyní se tým kouče Jakuba Dovalila přesouvá k dalšímu přípravnému utkání do Anglie. Tam nastoupí proti domácímu výběru v úterý, hrát se bude ve Wokingu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči jedenadvacítky Pavel Kadeřábek (vlevo) a Ondřej Petrák oslavují jediný gól přátelského utkání proti Nizozemsku.

Článek

Přestože úvodní minuty patřily aktivnějším Kypřanům, do vedení se po krásné akci Frýdka a přesnému zakončení Krmenčíka dostali Češi. Ti pak hru vyrovnali, a i když také začátek druhého poločasu patřil herně domácím, od 60. minuty český výběr už zase zápas kontroloval a v závěru dokázal díky střídajícím hráčům Zmrhalovi a Stratilovi navýšit skóre na konečných 3:0.

„Byl to poměrně tvrdý zápas, výsledkově a až na úvody obou poločasů jsme ho zvládli i herně. V prvních patnácti minutách se nám nedařilo, což přičítám změně počasí, skok byl přece jenom výrazný. Když jsme pak dali na 1:0, uklidnili jsme se, dostali se ke kombinaci a hru vyrovnali," popsal trenér Jakub Dovalil pro web fotbalové asociace.

„Po změně stran nás potkal také chvilkový výpadek, ale zhruba po hodině hry jsme se zase vrátili do tempa a vývoj měli pod kontrolou. Bylo to pro nás dobré utkání, přece jenom už není samozřejmé Kypr na jeho hřišti automaticky porážet, třeba Srbsko tady v kvalifikaci prohrálo. Takže jsme spokojeni," pochvaluje si Dovalil.

Kypr - Česká republika 0:3 (0:1)
Branky: 17. Krmenčík, 75. Zmrhal, 90.+1 Stratil.
Sestava ČR: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Kalas, Matěj Hanousek - Jánoš, Skalák (83. Mareš), Houska (74. Kubista), Frýdek (65. Zmrhal) - Fantiš (65. Stratil), Krmenčík. Trenér: Dovalil.

Reklama

Související témata: