Hlavní obsah

Lavička by měl převzít fotbalovou jednadvacítku

PRAHA

Vítězslav Lavička by se měl stát novým trenérem fotbalové reprezentace do 21 let. Informaci, kterou získalo Právo ze zdrojů blízkých vedení ČMFS, nevyvrátili oba hlavní zainteresovaní - jak trenér Lavička, tak ani první místopředseda ČMFS Vlastimil Košťál, který má reprezentaci na starosti manažersky. Dosavadní kouč Ladislav Škorpil by měl být po neúspěchu na nedávném ME odvolán ve středu na jednání výkonného výboru ČMFS.

Článek

„O tom, že bych u jednadvacítky viděl rád Vítězslava Lavičku, jsem hovořil už minulý týden v rozhovoru pro váš deník. Vidím to jako další krok vzhůru v jeho trenérské kariéře. Na toto téma jsem s ním mluvil, ale dohodli jsme se na určité časové lhůtě, kterou má na rozmyšlenou. Zatím proto nemohu být konkrétní,“ řekl Právu v úterý večer Vlastimil Košťál.

„Nechci o tom teď hovořit. Nabídek mám víc, odpočívám, rozmýšlím. Až přijde čas, vyjádřím se,“ konstatoval Vítězslav Lavička, který je v Česku považován právem za jednoho z nejperspektivnějších trenérů. Loni dovedl Liberec k titulu, letos s ním skončil čtvrtý, protože oslabený tým neměl v závěru k dispozici dost kvalitních hráčů. Mnozí odborníci Lavičku vidí perspektivně na Brücknerově místě u reprezentačního áčka.

Čtyřiačtyřicetiletý Lavička, loňský vítěz trenérské novinářské ankety, má zkušenosti z práce s mladými fotbalisty. Pod jeho vedením jich několik vyrostlo právě v Liberci.

Reklama

Související témata: