Hlavní obsah

Miliony vsazené na výhru, bookmakeři i tipující jsou před Albánií optimisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český národní tým navazuje na sérii utkání o postup na mistrovství Evropy důležitým zápasem. Díky výhře s Polskem a Faerskými ostrovy a bezbrankové remíze v Moldavsku získali fotbalisté v kvalifikaci sedm bodů a ve skupině E tak zaujímají první místo. Z něj se je však večer v Edenu bude snažit sesadit reprezentace Albánie, kterou od domácího týmu kvůli prohře s Polskem dělí jediný bod. Bookmakeři i sázející jsou velcí optimisté.

Jaroslav Šilhavý bude popadesáté na lavičce české reprezentace. Tým povede v duelu proti velmi nepříjemnému soupeřiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Porážka mužstva trenéra Sylvinha by pro český nároďák znamenala čtyřbodový náskok, a výrazně by ho přiblížila k postupu. Domácí vstoupí do zápasu jako papíroví favorité, jejich úspěch ohodnotili bookmakeři kurzem 1,56:1. Na remízu byl vypsán kurz 3,96:1, výhru albánského celku bookmakeři ohodnotili kurzem 7,39:1.

Nominace se obešla bez větších překvapení. Budou chybět obránci David Jurásek a David Douděra, kterého kvůli zranění na poslední chvíli nahradil Lukáš Masopust. I nadále chybí Patrik Schick, který dokázal skórovat v jediném dosavadním vzájemném střetnutí s Albánií. V předloňském přátelském utkání Česko zvítězilo 3:1.

Tomáš Souček o srážce s brankářem: Byla to pořádná rána. Jedno z nejvíc nepříjemných zranění Video: Sport.cz

„Na český nároďák už lidé vsadili miliony. Českým hráčům doma i v zahraničí se daří, tři nejlepší domácí kluby postoupily do skupinové fáze evropských pohárů. Zažíváme dobré období, a tak by mohl být kvalifikační zápas s Albánií vítěznou oslavou fotbalu,“ soudí Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Český celek má na svém kontě po třech zápasech sedm bodů, mužstvo zdobí solidní ofenziva a slušná obrana. Reprezentaci Albánie se každopádně nevyplatí podceňovat. Hosté mají v nominaci hned 7 hráčů z italské Serie A, také další hráči působí v Evropě a kvalitních soutěžích,“ poznamenává Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„Hosté hrají trochu živelně, což souvisí s mentalitou týmu, obrovská energie ale může dělat českému týmu potíže. Individuality jsou schopné volit neotřelá řešení, tým umí střílet dobře ze střední vzdálenosti. Češi jsou ve vyprodaném Edenu papírovým favoritem, zajímavou sázkou ale může být varianta oba týmy dají gól, v atraktivním kurzu. Trefit by se mohl jeden z dvojice Hložek, Čvančara,“ radí Kovařík.

Václav Černý věří, že na zářijovém reprezentačním srazu naváže na své výkony z toho červnového, kdy dal dva gólyVideo: Sport.cz

Sázkaři a bookmakeři českému výběru s podporou bouřlivé domácí kulisy v utkání zcela důvěřují. „Z pohledu bookmakerů a tipérů by mělo jít o jednoznačný zápas. Naprostá většina sázek míří na výhru domácích. Dále se často objevuje sázka na více než dva góly v zápase a na to, že dva góly dá Česko, a to s kurzem 1,88:1,“ říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Sázkaři věří mužstvu trenéra Šilhavého tak jednoznačně, že na něj míří 99 % všech vkladů. Výhra albánského celku by tak byla senzací. Největším favoritem na vítězství ve skupině E je stále český tým (1,4:1). Za ním následuje Polsko (4,5:1), Albánie (7,0:1), Moldavsko (200:1) a Faerské ostrovy (5000:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.