Hlavní obsah

Naděje pro flamendry z Belmonda. Hašek vyrazil za Brabcem a Coufalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem ledna objel soustředění Slavie, Plzně i Sparty a teď nový reprezentační trenér Ivan Hašek vyrazil na další inspekční kolečko. Vybral si dvě hodně zajímavé zastávky: Soluň a Londýn. Na první adrese hraje mimo jiné Jakub Brabec (Aris) a na druhé Vladimír Coufal (West Ham). Oba byli vyřazeni z národního týmu těsně před koncem evropské kvalifikace za mejdan v olomouckém podniku Belmondo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Potkají se Vladimír Coufal s Jakubem Brabcem znovu v národním týmu?

Článek

Nedělní zápas řecké ligy mezi Arisem Soluň s Volosem (2:0) měl celkem všední nádech, ale pro stopera Brabce může znamenat obrat v jeho pozastavené reprezentační kariéře. Osobně za ním přijel nový kouč národního týmu, který v létě čeká mistrovství Evropy.

A že si měli o čem povídat… Třeba o úletu v Olomouci. „Je to příběh, který skončil. Všichni děláme chyby. Jakub je pro nás velmi důležitý hráč a může nám pomoct,“ citoval Haška řecký web allaboutaris.gr.

Potenciální návrat Brabce a spol. trenér připustil už dřív ve vysílání ČT Sport, když mluvil o jedné ze svých zásad: „Jednou člověk zakopnout může, ale dvakrát už ne.“ Leccos naznačí už nominace na březnové přáteláky v Norsku (22. v Oslu) a s Arménií (26. v Praze na Letné).

Mimochodem, v Arisu hraje i záložník Vladimír Darida, ovšem ten se už po Euru 2021 reprezentace vzdal s tím, že chce mít víc času na rodinu. „Zůstává jedním z nejlepších Čechů mimo republiku. Máme zájem a určitě ho chci do národního týmu. Mluvil jsem s ním, dává přednost rodině. Ovšem v budoucnu nikdy nevíte,“ prozradil Hašek v Řecku.

„Ivan Hašek a další členové realizačního týmu absolvovali od svého lednového jmenování řadu inspekčních cest a nadále v nich samozřejmě pokračují,“ vzkázal pro Sport.cz mluvčí reprezentace Petr Šedivý. „Navštívili například soustředění Sparty, Slavie a Viktorie Plzeň, několikrát byli v Německu, nedávno v Nizozemsku, tento víkend v Řecku a dnes (v pondělí) se přesunuli do Anglie. Pravidelně navštěvují zápasy Fortuna ligy a s hráči se obecně snaží komunikovat co nejvíc, telefonicky i osobně.“

V pondělí večer Hašek naživo uvidí partii West Hamu s Brentfordem: po sparťanském útočníkovi Janu Kuchtovi a Brabcovi si může popovídat i s obráncem Coufalem. Pak už bude mít odškrtnuté všechny tři rebely z party, která si loni v listopadu dva dny před kvalifikačním epilogem s Moldavskem šla zapařit.

„Až si promluvím osobně se všemi, rozhodneme se, jak postupovat. Asi nevyhovíme všem, co se týká rozhodnutí. Ať bude takové, nebo takové,“ řekl Hašek ve zmíněném televizním rozhovoru. Když mu moderátor připomněl, že by podle zásady o jednom možném zakopnutí měla přijít ještě jedna šance, trenér se zasmál: „To jste řekl vy, ale docela jste to pochopil…“

Reklama