Hlavní obsah

Nádherný gól v přáteláku. Podruhé by se mi to takhle nepovedlo, smála se česká hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je teprve konec února, ovšem klidně z toho může být gól roku. „Pravda, takhle to vyjde málokdy,“ vykládala Eva Bartoňová. Exkluzivní trefa záložnice fotbalové reprezentace pomohla zmírnit smutek z porážky v sobotním přáteláku s Jižní Koreou (1:2).

Foto: Pavel Jiřík, FAČR

Reprezentační záložnice Eva Bartoňová se v přáteláku proti Jižní Koreji (1:2) blýskla elegantním gólem patou.

Článek

Seběhlo se to hodně rychle. Běžela 53. minuta, když Kateřina Svitková akurátně odcentrovala z levé strany do šestnáctky, kde už číhala Bartoňová.

Dáma s šestkou na dresu se odlepila od země a zády k brance elegantně ťukla patou do letícího míče, který opsal oblouk a zaplul do sítě.

Kouzelný moment!

„Bylo to cílené zakončení,“ vyprávěla Bartoňová před kamerou Fotbalové asociace. A pak s úsměvem dodala: „Ale myslím, že podruhé by se mi to takhle hezky nepovedlo.“

Možná ve tmě na předměstí Lisabonu mluvila až moc skromně. Na YouTubu můžete najít ještě jeden zajímavý gól tmavovlásky s tenkou bílou čelenkou, před lety zaujala pohotovou patičkou i v dresu Slavie. Ironií osudu v ligové partii s Hradcem Králové, kde jako teenagerka sbírala fotbalové zkušenosti. Jen pro úplnost: teď hraje ve Spartě a ještě předtím stihla dva roky v Interu Milán, na slavné adrese ji však přibrzdila únavová zlomenina.

Ve třiceti patří k hlavním tvářím národního týmu, který dál čeká na historický postup na velký turnaj. Další šance přijde už letos. Kvalifikace na Euro 2025 se losuje zkraje března a na první zápasy dojde měsíc nato.

Navzdory úchvatnému gólu Bartoňové se ukázalo, že Češky pořád mají na čem pracovat: kromě duelu s Koreou prohrály i tři dny předtím s Portugalskem (1:3).

„Obrovská škola,“ vydechl trenér Karel Rada po dvou porážkách s účastnicemi loňského mistrovství světa. „Tyhle zkušenosti se nám budou hodit.“

Související témata:
Eva Bartoňová (fotbalistka)
Karel Rada (fotbalista)