Hlavní obsah

Necid: Proti Slovensku to nebude nikdy přátelský zápas

Žilina

Chtěli odčinit remízu s Lotyšskem, ale dopadli ještě hůře. V přípravném utkání Češi padli v úterý večer v Žilině se Slovenskem (0:1). I proto, že na branku soupeře téměř nevystřelili. Slováci byli nebezpečnější a podle nejlepšího hráče Slovenska pro rok 2014 Marka Hamšíka měli i více štěstí. „Byl to vyrovnaný zápas, byli jsme nakonec o ten jeden gól šťastnější. Prožíváme teď skvělé období a jsem hrdý na to, co tento tým předvádí,“ rozplýval se po těsné výhře nad Českem hráč SSC Neapol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Tomáš Necid (vlevo) a Tomáš Hubočan ze Slovenska během přátelského utkání.

Článek

Na těžkém terénu po celodenních sněhových a dešťových přeháňkách se Češi jen těžko prosazovali. Útoky končily často na hranici šestnáctky a osamocený Tomáš Necid bojoval s tvrdou obranou soupeře marně. K ohrožení Muchovy branky se dostal až v 75. minutě. Z otočky ale netrefil. „Zády k brance a ještě slabší nohou se střílí těžko. Ale šlo to trefit. Bořek (Dočkal) mi to pěkně přihrál, ale musel jsem k tomu vracet. Snažil jsem se rychle vystřelit a ani jsem v tu chvíli nevěděl, kde brána přesně je. Šlo to kousek vedle," popisoval útočník Necid jednu ze tří vážnějších brankových příležitostí, které si Česko vypracovalo.

„Rozhodla jedna střela. I my jsme měli náznaky šancí, bohužel jsme je nedotáhli do gólu," doplnil spoluhráče jablonecký Martin Pospíšil. „Těžko se nám tam dostávalo, bránili dobře. Láďa Krejčí hlavičkoval, Tomáš Necid střílel, v závěru jsme měli standardku. Klidně to mohlo skončit gólem. Ale bohužel," popisoval Pospíšil, který proti Slovensku oblékl reprezentační dres podruhé v kariéře. „Hrálo se mi dobře. S Danem Kolářem už jsem nějaký zápas odehrál, navíc jsme spolu trénovali. Jsou to všechno fotbaloví kluci, dokážeme si vyhovět," popisoval Pospíšil.

Slováci byli nebezpečnější, gól mohli dát už v prvním poločase, trefil se ale až Ondrej Duda krátce po přestávce. Střelou přes kapitána Marka Suchého nachytal gólmana Vaclíka. „Dobře to dali ze strany pod sebe. Duda to pak udělal pohotově a přesně," komentoval Suchý.

V závěru plály na hřišti emoce. Po závěrečném hvizdu se slovenská lavička objímala, jako by právě vyhrála evropský šampionát, na který zatím bez porážky míří. „Když hrají Češi se Slováky, tak tam ta rivalita je vždycky. Ale, nemyslím si, že by šli za vítězstvím více. Byl to remízový zápas, ve kterém Slováci dali jeden šťastný gól," přemítal Necid. „Proti Slovensku to nikdy nebude přátelský zápas v pravém smyslu slova. Musí se jezdit na sto procent. Je to výborný zážitek jak pro diváky, tak pro nás. Moc jsem se na toto utkání těšil a užil jsem si ho. Je blbé, že jsme prohráli, ale život jde dál a příště musíme vyhrát," dodal Necid.

Reklama