Hlavní obsah

Nejen od kapitána, Šilhavý se dočkal podpory také ze zámoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdaleka ne všichni souhlasí s rozhodnutím výkonného výboru Fotbalové asociace ČR (FAČR), který navzdory horším výsledkům i hernímu projevu ponechal ve funkci trenéra české reprezentace Jaroslava Šilhavého. Pravdou však je, že podporu samotného mužstva kouč má. „Věřím, že to je dobré rozhodnutí,“ hlásí reprezentační brankář Tomáš Vaclík až z Massachusetts na východním pobřeží Spojených států.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace (zprava): Vladimír Coufal, Tomáš Vaclík, Tomáš Souček a Antonín Barák děkují fanouškům po utkání s Běloruskem.

Článek

Až na úpravy smluv k zásadnějším změnám zatím nedošlo. Jaroslav Šilhavý se stávajícím realizačním týmem povede reprezentaci i v závěrečných zápasech evropské kvalifikace v Polsku a s Moldavskem.

Trenéra se zastal kapitán Tomáš Souček. Se záložníkem West Hamu souhlasí také brankář Tomáš Vaclík, s 54 mezistátními starty druhý nejzkušenější člen národního týmu právě po Součkovi (64).

U fotbalové reprezentace se nic nemění. Trenér Jaroslav Šilhavý a stávající realizační tým dokončí kvalifikaci Video: Sport.cz

„Věřím, že to je dobré rozhodnutí. Cítil jsem z týmu i z vyjádření Suka, že mužstvo trenérskému štábu pořád věří,“ říká gólman New England Revolution pro Sport.cz.

Vaclík za reprezentaci naposledy nastoupil v červnovém přátelském utkání v Černé Hoře, kde pomohl k výhře 4:1. V létě pak po návratu z anglického Huddersfieldu dlouho hledal další angažmá, než přijal nabídku z MLS. V Americe se aklimatizuje a čeká na první šanci, na podzimní srazy tak povolán nebyl.

„Samozřejmě výsledky ani předvedená hra momentálně nebyly takové, jak by si všichni přáli. Po losu skupiny všichni věřili, že to nedojde do takového stavu… Ale pořád věřím, že nároďák se na EURO dostane,“ ujišťuje Vaclík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík během utkání Ligy národů se Švýcarskem.

Vedení asociace Šilhavého ponechalo na lavičce především kvůli nedostatku času i vzhledem k tomu, že národní tým má blízko k postupu na šampionát v příštím roce.

„Listopadový sraz bude znovu krátký, v pondělí se mužstvo sejde a v pátek už se hraje. Na velkou přípravu nebude prostor. I s ohledem na to věřím, že jde o dobré rozhodnutí, že stávající realizační tým nároďák na EURO dovede,“ argumentuje Vaclík.

Trenér měl podporu od kabiny. Tomáš Souček tu penaltu nedával pro mě, ale pro tým, zdůrazňuje Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

Strahovský šéf Petr Fousek se den před mimořádným zasedáním výkonného výboru také spojil s kapitánem národního mužstva Součkem, jenž za tým vyjádřil Šilhavému podporu.

„Zopakoval postoj kabiny. Na jednu stranu tomu rozumíme, ale musím říct, že výkonný výbor se spíše ztotožňuje s vyjádřením hráče Michala Sadílka, který řekl, že tohle je věc vedení FAČR. Hráči mají hrát, trenéři trénovat a funkcionáři funkcionařit,“ poukázal první muž českého fotbalu.

Reklama