Hlavní obsah

Nominace bez hráčů silné trojky, Šilhavý povolal sedm nováčků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Termínová kolize s osmifinále MOL Cupu se podepsala na složení národního týmu. V nominaci fotbalové reprezentace na listopadové přípravné duely chybějí hráči Sparty, Plzně a Slavie. Trenér Jaroslav Šilhavý povolal sedm nováčků. Češi se utkají nejprve v Olomouci s Faerskými ostrovy, pak v Gaziantepu s Tureckem.

Bez hráčů Sparty, Plzně a Slavie. Není to komfortní, ale musíme to respektovat, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Silná trojka nepovolila. Mistrovská Plzeň omluvila své hráče kvůli velkému podzimnímu vytížení, Sparta a Slavia kvůli kolizi s MOL Cupem. Přidal se k nim i Baník.

Těžká volba pro reprezentačního trenéra. „Proběhlo v médiích, proč nominace je trochu změněná než původně. Naše zápasy kolidují s pohárem, skutečnosti rozhodly, že jsme museli nominaci upravit. Není to úplně komfortní. Věřím ale, že lidi přijdou a předvedeme jim kvalitní fotbal," konstatoval trenér Jaroslav Šilhavý při oznámení výběru během setkání s fanoušky v Olomouci.

Přátelské zápasy se nebudou hrát v oficiálním termínu. „Rozhodnutí klubů musíme respektovat, využily svého nároku. S tím s nedá nic dělat," krčí Šilhavý rameny.

Brankář Matouš Trmal z Marítima, stopeři Matěj Chaluš z Malmö, Dominik Plechatý z Liberce a Patrizio Stronati z Puskás Akademia, levý obránce Tomáš Zmrzlý z Olomouce, jeho klubový spoluhráč a útočník Mojmír Chytil, záložník Petr Schwarz ze Slasku Vratislav ještě nikdy za národní mužstvo nenastoupili.

Kouč nechce specifikovat, kolik nováčků by bylo, kdyby měl svobodnou volbu výběru. „Nechci se dohadovat, jestli by tady byli nebo nebyli. Vybrali jsme zkrátka hráče, kteří byli k dispozici," říká Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil ze Sigmy Olomouc.

Stronati už sice s reprezentací několik srazů absolvoval, ale na první start stále čeká. Po delší době se do týmu vracejí brankář Tomáš Koubek, záložník Jaromír Zmrhal a útočník Martin Doležal.

Řada osvědčených opor na druhou stranu bude k dispozici. Brabec, Coufal a Zima v obraně, ve středu pole Souček s Barákem, na křídle Černý, v útoku Schick s Hložkem.

„Hložek dal o víkendu gól, jsme rádi, že si v Leverkusenu pomalu buduje pozici. Schick měl menší zdravotní problémy, ale za nás by měl minimálně jeden zápas odehrát," doufá kouč.

Půjde o rychlý sraz, před prvním utkání si mužstvo stihne jen dvakrát zatrénovat. A nováčků je hodně... „Nesehranost může být problém, ale jsou tady kvalitní hráči a já věřím, že to zvládnou," nebojí se Šilhavý.

Nominace fotbalové reprezentace na listopadová přípravná utkání:
JménoKlubStartyGóly
Brankáři
Tomáš KoubekAugsburg110
Jiří PavlenkaBrémy140
Matouš TrmalMarítimo00
Obránci
Jakub BrabecAris Soluň312
Vladimír CoufalWest Ham321
Matěj ChalušMalmö00
Aleš MatějůPalermo140
Dominik PlechatýLiberec00
Patrizio StronatiPuskás00
David ZimaFC Turín130
Ondřej ZmrzlýOlomouc00
Záložníci
Antonín BarákFiorentina338
Václav ČernýTwente60
Alex KrálSchalke322
Petr SchwarzVratislav00
Tomáš SoučekWest Ham549
Jaromír ZmrhalSlovan Brat.201
Útočníci
Martin DoležalLubin60
Adam HložekLeverkusen191
Mojmír ChytilOlomouc00
Patrik SchickLeverkusen3518

Reklama

Související témata: