Hlavní obsah

Originální vánoční zvonění! Fotbaloví reprezentanti si zahráli na Ježíšky

Rozzářené oči nadšených kluků jim byly největší odměnou. Trojice fotbalových reprezentantů Jaromír Zmrhal, Jan Sýkora a Antonín Barák si zahrála na Ježíšky. Navštívili mladé fotbalisty a rozdali jim dárky od Fotbalové asociace České republiky. Téměř šest tisíc dětí našlo letos pod vánočním stromečkem fotbalové vybavení.

Fotbaloví reprezentanti rozdávali dárky

 
Článek

Vánoční zvoneček tiše zvoní, v pokoji jedlička lesem voní... Pro řadu malých adeptů fotbalového řemesla mělo tentokrát zvonění u dveří originální senzační důvod. Dostavil se k nim nefalšovaný Ježíšek z řad národního týmu.

„Projekt Můj první gól existuje již třetím rokem a za tu dobu Fotbalová asociace České republiky rozdala přes dvacet tisíc fotbalových balíčků, které mají dětem usnadnit jejich fotbalové začátky. Pravidelně se do distribuce vybavení zapojují i fotbaloví reprezentanti. Letos za dětmi vyrazil Jaromír Zmrhal, Jan Sýkora a Antonín Barák," vysvětluje Pavel Pillár, tiskový mluvčí reprezentace, který doprovázel hráče na cestách k dětem.

Součástí balíčku je míč, dres, taška, láhev na pití, plakát reprezentace, kartička patrona projektu Tomáše Rosického, certifikát mladého fotbalisty, fotbalový deníček či nově speciální DVD, které má motivovat děti a rodiče ke společným tréninkům fotbalových dovedností.

„Příjemný pocit rozzářit dětské oči," líčí své pocity jeden z „Ježíšků" Antonín Barák. Další z trojice Jaromír Zmrhal vzpomíná na Vánoce ze svých dětských let: „Když jsem byl malý, tak míč nebo fotbalový dres byly nejlepší dárky."

Rodiče dětí, jež jsou registrovanými členy FAČR a ročníku narození 2009, se o balíček mohou přihlásit do konce letošní sezóny na www.mujprvnigol.cz.

Reklama