Hlavní obsah

Reprezentace před odjezdem do Seefeldu vyhrála v Teplicích

TEPLICE

Fotbalová reprezentace ve čtvrtek sehrála poslední utkání před blížící se kvalifikací mistrovství Evropy 2008 v Německu. V modelovém utkání v Teplicích porazil národní tým domácí prvoligový výběr 3:1, góly reprezentace vstřelili Vlček a dva Kulič, za Severočechy snižoval Kroupa. V pátek se svěřenci Karla Brücknera přesunou na soustředění do rakouského Seefeldu.

Článek

Trenér Brückner dodatečně povolal sparťanského beka Kladrubského, pro českobudějovického rodáka to byla první pozvánka do reprezentace. Kladrubský zahájil zápas jen na střídačce, na tribunu zamířili zranění Sionko s Jarolímem, stejně jako kapitán Rosický.

Na reprezentantech bylo od úvodních minut vidět, že nechtějí před kvalifikací rozšířit už početnou marodku. I proto nebyli důrazní v soubojích a Teplice měly v úvodu převahu. První brejk Teplic skončil u brankáře Čecha, za okamžik si centr Haška málem do vlastní branky srazil Rozehnal.

V útoku národního celku nastoupil Kulič, který se ve Spartě trápí, a i v reprezentaci se mu v úvodních minutách nedařilo. Nejprve špatně nahrál, po uvolnění Galáskem z dobré pozice přestřelil. Aktivní byl Pudil, který si přebíhal z levé strany zálohy na pravou, kde jej nakonec kouč Brückner nechal místo Plašila. Technický pokus slávistického záložníka v 19. minutě Slavík akrobaticky vytáhl na roh, Pudil zařídil i první gól zápasu. Za obranou našel Marka Kuliče, který z hranice malého vápna podél bezmocného Slavíka otevřel skóre.

Kroupa nachytal reprezentační obranu ne švestkách

Kouč Brückner do druhého poločasu poslal všech šest náhradníků, včetně rezervního gólmana Blažka a debutanta Kladrubského. Střídající Stanislav Vlček hned po třech minutách na hřišti skóroval. Slávistický kapitán nekompromisně zužitkoval přetažený centr Plašila.

Druhou padesátku reprezentačních gólů mohl začít sbírat Jan Koller, po kličce Slavíkovi míč z brankové čáry vykopl obránce. Teplice ale i po prostřídaní obou sestav bojovaly, prospěl jim příchod technického Štohanzla. Ten připravil po hodině hry gól pro Karla Kroupu, reprezentační obrana domácího útočníka nedokázala pokrýt.

O tom, že se jedná jen o přípravu, se diváci přesvědčili čtvrt hodiny před koncem. Do hry přišel už v poločase vystřídaný Kulič, který nahradil Kollera. Nejlepší kanonýr předal kapitánskou pásku domácímu mladíkovi Feninovi, jemuž ji po několika minutách sebral stoper Rozehnal. V nastavení pečetil výhru Kulič, národní tým se v průměrném zápase s českými diváky rozloučil výhrou 3:1.

V pátek se fotbalová reprezentace přesune na soustředění do rakouského Seefeldu, v úterý pak zamíří do Mnichova, kde se o den později Češi utkají s německým výběrem v kvalifikaci ME 2008.

Teplice - Česká republika 1:3 (0:1)
Branky: 62. Kroupa - 27. a 88. Kulič, 48. Vlček. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Košec. Bez ŽK. Diváci: 5920.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš (80. Pimpara), Klein, Rosa (70. Ryška)- Hašek (46. Štohanzl), Doležal (46. Gašparík), Ljevakovič, Verbíř (46. Benát) - Kroupa (90. Veverka), Smíšek (46. Mareš). Trenér: Klucký.
ČR: Čech (46. Blažek) - Ujfaluši (46. Pospěch), Kováč (46. Šimůnek), Rozehnal, Zápotočný (46. Kladrubský) - Plašil, Matějovský, Galásek (46. Fenin), Pudil - Koller (73. Kulič), Kulič (46. Vlček). Trenér: Brückner.

Reklama

Související témata: