Hlavní obsah

Rosický: Chceme stáhnout náskok Holanďanů

PRAHA

Viditelně skleslý po špatných výsledcích v klubovém dresu přijel na sraz reprezentace záložník Borussie Dortmund Tomáš Rosický. "Já už špatnou situaci ani nevnímám," povzdechl si. O Dortmundu se neustále píše nejen v souvislosti s nepříliš přesvědčivými výkony, ale hlavně s neutěšenou finanční situací. Šikovný špílmachr vestfálského klubu přiznal, že se do reprezentace těšil.

Článek

Tomáš Rosický před 14 dny podstoupil operativní zákrok, po kterém mu lékaři vyjmuli zpevňující drát z paže. Přišly ale jiné problémy. "Pobolívají mě trošku záda, ale lepší se to. V pohárovém zápase s Hannoverem jsem teda dokonce musel po půl hodině střídat. Bolest ale ustupuje a snad to bude dobré. Samozřejmě výkon není zatím stoprocentní," uvědomuje si Rosický.

Dortmundu se po dvou výhrách opět přestalo dařit, poslední tři zápasy, včetně pohárového s Hannoverem, prohrál shodně 0:1. "Ze začátku to bylo zase úplně jinak. Většinou jsme aspoň dva góly dali, ale třikrát inkasovali. Teď jsme zase přestali branky střílet. Hrajeme špatně, máme opět hodně zraněných. Nastupují mladí kluci z dorostu, je to složité. Situace je hodně podobná jako minulý rok. Chybí hlavně zkušení hráči, mladíci dělají zbytečné chyby," lamentuje opora Borussie.

Sestava se těžko lepí

Trenér Bert van Marwijk se po vyřazení v ligovém poháru s Hannoverem nechal slyšet, že možná ukončí své působení v Dortmundu. "Kouč řekl, že ho nikdo vyhazovat nemusí. Že sám pozná, kdy už mužstvu nemá co dát. To ale není aktuální situace. Má strašně těžkou situaci, musí do sestavy dávat hráče z amatérského týmu. Je jednoduché říct, že za všechno může trenér," uvědomuje si Rosický.

Deník Bild přinesl v uplynulém týdnu zprávu, že klub hodlá některé hráče v zimě prodat. Mezi jmenovanými ale není ani jeden z českých reprezentantů. "Tohle se už ani nedá komentovat. Situace je těžká, ale z ní se musíme vyhrabat sami. Nikdo nám v tom nepomůže. A doufat v lepší časy."

Výhra by byla super

Hlavním tématem debat samozřejmě byl blížící se kvalifikační duel v Makedonii. Reprezentace se po úvodní prohře s Nizozemskem dostala do pohody, porazila Rumunsko i Arménii. Atmosféra je v národním celku jiná než v Dortmundu. "Do nároďáku se vždycky oba s Honzou těšíme. Oba reprezentujeme hrozně rádi. Sraz i v téhle fázi mi může pomoct i směrem k Dortmundu," doufá populární mladík.

Středeční duel ale přinese nesmlouvavý boj s nevyzpytatelným protivníkem. "Těžké to bude určitě. Máme ale šanci něco získat na Holanďany, kteří v Makedonii ztratili. Když vyhrajeme, bude to super. Ale i Rumuni jim dávali góly až v samotném závěru," upozorňuje Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.