Hlavní obsah

Špatný rok, cíle jsme nesplnili, bilancuje Souček. Věří však, že kvalifikace bude úspěšná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpočinek nezná, na sraz přijede vždycky. Kapitán české fotbalové reprezentace odehrál v tomto kalendářním roce desátý zápas za národní tým. Ani Tomáš Souček ovšem v Turecku prohře 1:2 zabránit nedokázal. „Musím všechny pochválit, jak zápas odbojovali. Ale Turci byli přesnější v koncovce,“ lituje záložník londýnského West Hamu. Nicméně věří, že kvalifikace o postup na mistrovství Evropy bude příští rok úspěšnější než výsledky v roce 2022.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Tomáš Souček v akci

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

Jaký rok, takové i loučení s ním. V deseti zápasech dosáhl národní tým bilance 2 - 2 - 6 se skóre 12:17.

„Co se týče letošních výher a proher, tak to nebylo vůbec dobré. Měli jsme nějaké cíle, které jsme nesplnili. Co se týče hry a výkonu, tak jsme určitě týmem, který má velký potenciál," ujišťuje Tomáš Souček.

„Věřím, že do kvalifikace půjdeme s tím, že chceme každopádně postoupit. Například Turci budou asi podobní jako Poláci. Mrzí nás, že jsme v Turecku neuspěli a doufám, že v kvalifikaci to bude lepší," přemítá kapitán.

Nováček Mojmír Chytil jel na sraz reprezentace metrem. Nominace je splněním dětského snuVideo: Sport.cz

V Turecku dostal jeho tým lekci z produktivity. „Měli jsme hodně věcí kolem vápna, ale nedokázali jsme vstřelit gól. Dali jsme ho jen díky střele z pětadvaceti metrů a chybě gólmana," netají Souček. „My jsme nic z toho, co jsme měli kolem vápna, nedokázali využít. Naopak Turci ano..."

Oba inkasované góly si chce ještě znovu pustit. „Myslím, že to byly v obou případech takové brejky, kterým jsme nedokázali zabránit po vlastních chybách," míní Souček.

Protivník byl samozřejmě z jiného soudku než Faerské ostrovy ve středu v Olomouci.

„Turci ukázali, že mají skvělý tým a byla to výborná konfrontace," cení si Souček.

Reklama