Hlavní obsah

To je krádež. Dresy Norů na utkání s Českem vyvolaly zlou krev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Norská fotbalová reprezentace před zápasem s Českem představila zbrusu novou kolekci dresů. A z různého spektra reakcí nejvíce zaujalo obvinění z krádeže. Přišel s ním tamní klub Hamar IL s tím, že mu reprezentace ukradla jeho design dresů.

Foto: Profimedia.cz

Norská reprezentace představila nový design dresů

Článek

„Jak je možné, že zkopírují naše dresy, aniž by se nás zeptali,“ rozčilovala se klubová ikona a dlouholetý šéf Hamaru Rune Stenberg v rozhovoru pro televizi NRK.

Klub se obléká do dresů s červeno-bílo-modrými pruhy už přes sto let. Nyní je klubový dres od toho reprezentačního skoro k nerozeznání. „Hrajeme v něm už řadu let, máme ke klubovému dresu citlivý vztah,“ vysvětloval Stenberg.

Brand manažer norského fotbalového svazu Jan Ove Nystuen nicméně nad kritikou jen mávl rukou. „Nemyslím si, že bychom jeli do Hamaru a něco tam ukradli. Ale určitě s nimi máme stejný zdroj inspirace. Snažili jsme se udělat dres co nejvíce unikátní,“ vysvětlil Nystuen.

Po dotazu na to, co je tedy oním zdrojem inspirace, odpověděl: „Jednoduše norská vlajka.“

Reklama