Hlavní obsah

Trenéra Brücknera trápí, že dva soupeře vůbec nezná

LIPSKO (Německo)

Ani smutek, ani radost. Tak se v pátek tvářil v Lipsku krátce po losu český trenér Karel Brückner v mixzóně, kam dorazil jako jeden z prvních trenérů vůbec. Více než síla soupeřů ho prý nyní trápí, že dva ze tří soupeřů Ghanu ani USA vůbec nezná. A litoval také, že musí začít s hledáním nových soupeřů pro přípravu, protože se prý nabízelo hrát s Brazílií a USA, což podle něho nyní nebude možné.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner.

Článek

Především o Američanech nicméně něco vědět může, protože v nynějším kádru soupeře bude několik fotbalistů, kteří hráli na olympiádě v Austrálii proti řadě nynějších hráčů. Zápas tehdy skončil remízou. "To už je ale docela dlouho, ten tým bude zcela jiný, jsou i mladší nadějní hráči," mávnul rukou český kouč.

Ještě horší podle něho je, že s Američany se jeho svěřenci potkají hned na úvod. "Kdybychom je nejdříve viděli přímo na turnaji, tak by to bylo lepší. Přece jen starší zápasy nebudou tak příznačné pro aktuální formu," posteskl si Brückner.

Lepší to prý bude s favorizovanými Italy: hrají evropské soutěže, loňský přípravný zápas má ještě v paměti. "A navíc jsem pečlivě sledoval Nory před baráží a především jejich dva kvalifikační zápasy proti Itálii si ještě dobře vybavím," uvedl kouč a dodal, že právě s italským trenérem Lippim si ještě v poledne u jídla povídal. "Oba jsme si navzájem popřáli dobrou chuť a říkali si: hlavně ať se nepotkáme ve skupině," usmál se Brückner nad zvláštností osudu.

Ubytování nebude potřeba hledat

Dějiště zápasů ho tolik netrápí, ubytování prý podle toho nebude hledat. "Ono je to skoro jedno. Letadlem je to do všech míst stejně daleko a přesunům se nešlo vyhnout," odmítl úvahy, že velká vzdálenost od českých hranic nebude příjemná.

Spíše mu vadí, že asi přišel o dva soupeře pro přípravné období: s Američany se potká ve skupině, na Brazilce mohou Češi narazit v osmifinále. Nad případným utkáním s Brazílií se ale zatím netrápí. "O dalších postupech vůbec neuvažuji, to vidíte moc daleko, to bych mohl něco pokazit," uzavřel své postřehy Brückner.

Reklama