Hlavní obsah

Trumpův zákaz dopadl i na českou reprezentaci. Co bude s turné...?

Praha
Aktualizováno

Fotbalová reprezentace zjišťuje, jak zareaguje na rozhodnutí Spojených států amerických ohledně zrušení cest z Evropy. Prezident Donald Trump zakázal návštěvy po dobu 30 dnů. Národní tým přitom měl v USA absolvovat přípravné turné. Nejdříve bylo v plánu ve čtvrtek 26. března utkání v Charlotte s Mexikem a následně v neděli 29. března v Miami proti Hondurasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo české fotbalové reprezentace před utkáním s Kosovem.

Článek

Rušení akcí se lavinovitě šíří. Fotbalisté si v přípravě na EURO 2020 naplánovali cestu za oceán, teď však budou muset nejspíš změnit plány.

Dva přípravné březnové zápasy v USA s Mexikem a Hondurasem jsou v ohrožení kvůli zákazu letů do země z Evropské unie.

"Směrem k aktuálním opatřením Spojených států amerických v tuto chvíli zjišťujeme veškeré detaily. Samozřejmě musíme a budeme respektovat veškerá bezpečnostní opatření všech státních autorit," reaguje Petr Šedivý, mluvčí národního týmu.

Nad turné se smráká, když se fotbalisté nebudou mít jak do Ameriky dostat...

Trumpovo rozhodnutí je čerstvé, vedení českého fotbalu se proto musí spojit s americkou stranou a případně i s UEFA.

Dalším problémem bude závěrečné soustředění před turnajem, které si Češi naplánovali do Itálie.

A je samozřejmě zásadní otázkou, zda se s ohledem na pandemii koronaviru vůbec uskuteční samotný šampionát, který je plánován od 12. června do 12. července ve dvanácti evropských městech...

Podle posledních zpráv už některé federace žádají odložení ME o jeden rok.

V USA se onemocněním COVID-19 nakazilo přes 1300 lidí a 38 mu podlehlo. Nemoc ovlivňuje i tamní sportovní soutěže. Basketbalová NBA přerušila sezonu, neboť jeden z hráčů Utahu byl pozitivně testován na koronavirus.

Reklama