Hlavní obsah

Úžasné, vždyť šlo o první hattrick v mé kariéře, zářil Barák po duelu se Sassuolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samozřejmě že zářil. „Vždyť hattrick jsem dal poprvé v kariéře. Úžasné,“ netajil český legionář v dresu Verony Antonín Barák po nedělním galapředstavení v italské Serii A, kdy v duelu se Sassuolem nastřílel tři góly, k nimž přidal navíc i asistenci na vedoucí branku Caprariho. Pochopitelně že se stal hvězdou zápasu i 22. kola nejvyšší italské soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Verony Antonín Barák oslavuje jednu ze svých tří tref v brance Sassuola.

Článek
Fotogalerie

„Jsem šťastný za sebe a ještě víc za svůj tým," vykládal Barák po utkání před kamerou Sky Sport.

„V minulém kole jsme doma se Salernitanou doma zaváhali, protože jsme mysleli, že půjde o snadný zápas," připomněl týden starou porážku s posledním týmem tabulky. Nečekanou, protože fotbalisté Salernitany jsou v tabulce beznadějně poslední, a ještě začátkem roku jim  hrozilo, že budou vyloučeni ze Serie A, protože klub nemohl najít nového majitele.

„Tentokrát jsme ale sehráli se Sassuolem skvělé utkání. Máme ofenzivně laděné mužstvo, každý se chce zapojovat do útočení. Především ale hrajeme s fantazií, takže jsme nebezpeční. Góly dává hodně našich hráčů, nebo u nich asistují a vytvářejí šance ostatním," komentoval střetnutí na stadionu souseda v tabulce.

Sám byl dokladem tohoto tvrzení. Nejdřív precizně nahrál Caprarimu na vedoucí gól, sedm minut na to se od něho odrazil odkop Lopeze za záda domácího brankáře. Po změně stran přidal druhý gól z penalty a představení završil v nastaveném čase obloučkem, jímž překonal Consigliho.

„Jsem rád, že ho mám opět v mužstvu a že může hrát zase naplno. Je pro nás velice důležitým hráčem. Perfektně tmelí naši hru, spojuje středovou řadu s útokem. Prostě útočný záložník s velkými kvalitami, profesionál na vysoké úrovni a k tomu velmi dobrý kluk," chválil Baráka na klubových stránkách chorvatský kouč Verony Igor Tudor, který na lavičku Hellasu přišel před touto sezonu.

I díky němu se Barákovi daří.

„Pochválil mě i v kabině. A řekli jsme si i některé další věci, které ale zůstanou jen mezi námi," potvrdil pro Sky Sport český legionář.

O cílech a plánech svého týmu však po nedělní výhře mluvit příliš nechtěl.

„Sezona je dlouhá, takže nyní se soustředíme na další zápas proti Boloni. Uděláme samozřejmě všechno proto, abychom se v tabulce dostali co nejvýše, ale záleží na mnoha věcech. Může přijít zranění, nakumulovat se únava, i jedno nepovedené utkání může změnit celou sezonu," vykládal Barák, který je mezi střelci Serie A s osmi góly na kontě momentálně na sedmé příčce. Společně třeba s Ibrahimovicem z AC Milán nebo Džekem z Interu.

Reklama

Související témata: