Hlavní obsah

V kokainové kauze jsme stáli za Bednářem, přiznal jeho spoluhráč Koren

Milan Vlček (Londýn)Sport.cz

Ve výběru reprezentačního kouče Michala Bílka na přípravný zápas ve Skotsku sice fotbalový útočník Roman Bednář kvůli zranění chyběl, svými výkony na ostrovech v posledních týdnech však upoutal velkou pozornost. S loňskou kokainovou kauzou se rázně vypořádal a ve druhé anglické lize už zase nahání soupeřům strach. „Prošel si těžkým obdobím, teď už to je všechno za ním,“ řekl v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz Bednářův spoluhráč z WBA Slovinec Robert Koren.

Foto: Bor Slana, Reuters

Robert Koren (vpravo) v dresu slovinské reprezentace

Článek

Bude to už pomalu rok, co byl útočník West Bromwich Albion Roman Bednář přistižen, jak si od překupníka kupuje marihuanu a kokain. Od britské policie za to dostal později výstrahu a tři měsíce nesměl hrát v mistrovském zápase. Jak jste jeho kauzu prožívali v kabině?

Je pravda, že v soukromém životě měl určité problémy. To už je ale všechno za ním. Já ho vnímám jako spoluhráče na hřišti. Do jeho osobního života mi zas až tak moc není.

Přeci jen vás to nějak ale muselo ovlivnit, první zprávy mluvily o tom, že by za to mohl vyfasovat celoživotní distanc...

Když celá kauza vyplula na povrch, všichni hráči jsme mu dali vědět, že za ním stojíme, a že mu přejeme co nejrychlejší vyřešení celého případu. Snažili jsme se mu být nápomocní a při návratu ho vřele přivítali.

Asi vám na hřišti svou důraznou hrou hodně chyběl...

S Romanem hrajeme spolu už nějaké dva roky. Hodně si spolu rozumíme. Na trávníku se vždy snaží odevzdat maximum a je hladový po gólech, na které má čich.

V kvalifikaci na blížící se mistrovství světa v Jihoafrické republice jste na úkor českých fotbalistů postoupili právě vy a Slovensko, čekal jste to?

Když došlo na los skupiny, všichni jsme za favority samozřejmě považovali Českou republiku a Polsko. Nakonec ale postup na šampionát slavili Slováci a později i my. Ukázalo se, že skupina byla hodně silná.

Výběr české reprezentace prošel v průběhu kvalifikačního cyklu hodně divokým obdobím. Měnili se trenéři, hráči, nakonec i celé vedení svazu...

Ano, to jsme vnímali. Očividně i změny v kádru se negativně projevily na výkonech v utkáních.

I to vám nakonec nahrála do karet, že jste obsadili konečnou druhou příčku zaručující postup do baráže. Snil jste o takovém úspěchu? A to nemluvím o tom, že jste v baráži navíc senzačně přešli přes favorizované Rusy...

Už na začátku jsme věděli, že nás nečeká vůbec nic lehkého. Když jsme ale z prvních třech zápasů získali sedm bodů, dodalo nám to ještě větší sílu.

Jak vzpomínáte na dva vzájemné duely proti Česku?

Oba zápasy se nám výkonnostně podle mého názoru povedly, bohužel jsme v nich získali ale jen jediný bod.

Reklama

Související témata: