Hlavní obsah

Větší lev na prsou. Jako když válel Panenka, uvádí Šilhavý nové dresy reprezentace

Aktualizováno

Pěkná trika, jen aby byla vítězná. Fotbalová reprezentace vstoupí do sezony s novými dresy, novinkou je zvětšený znak se lvem na prsou u domácí červené sady. „Lev je hodně výrazný, doufám, že budeme taky tak výrazní na hřišti,“ usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý, jemuž novinka připomíná éru s Antonínem Panenkou a dalšími velkými postavami domácího fotbalu.

Česká fotbalová reprezentace má nové dresy. Jak se vám líbí? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Čeká je bitva o udržení v elitní společnosti Ligy národů. Pořídili si pro ni novou kolekci dresů od společnosti Puma. Domácí červená sada odkazuje na úspěšnou minulost, venkovní bílá varianta naopak hledí do budoucnosti.

Národní tým nastoupí v nových dresech už v září proti Portugalsku a ve Švýcarsku. A reprezentace do 21 let v nich odehraje baráž o postup na mistrovství Evropy proti Islandu.

„Červená varianta dresu je klasika, která k české reprezentaci neodmyslitelně patří. Velký lev na hrudi mi připomněl dobu, kdy v národním týmu válel třeba Antonín Panenka. Moc mě těší, že na naši historii nezapomínáme. Na druhou stranu chceme hledět i do budoucnosti, což zase symbolizuje bílý dres určený pro venkovní zápasy," usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý.

Designéři zvolili výrazně většího lva na prsou i samotnou barevnou podobu jako odkaz na dresy z let 1934, 1976 a 1996, tedy roky velkých úspěchů.

Venkovní varianta dresů zůstává v tradiční bílé barvě, ale nabízí také odvážnější designové prvky. Nejvýraznějšími jsou velký obrys znaku reprezentace na hrudi, který rámuje číslo, a modré trenýrky.

Hektický den Adama Vlkanovy. Jsem rád, že mě hodili do vody, říká nová posila PlzněVideo: Sport.cz

„Obě sady dresů nepřinášejí jen nový design, ale využívají i nejmodernější materiály a technologie naší značky. Díky nim jsou nejen lehčí, ale hráčům poskytují i větší komfort. Za zmínku určitě stojí i skutečnost, že nové dresy jsou vyrobeny ze 100 % recyklovaných materiálů, což je náš příspěvek k lepší budoucnosti," poukazuje Miloslav Ptáček, Teamsport manažer značky Puma pro Českou republiku a Slovensko.

Dresy jsou unikátní svým technologickým provedením. Využívají totiž nejnovější materiál, díky kterému jsou o 44 % lehčí než dosavadní dresy. Váží pouhých 72 gramů.

"Moc se mi líbí hlavně červený s velkým znakem. Věřím, že bude vítězný," doufá záložník Tomáš Holeš.

Líbí se vám nové dresy fotbalové reprezentace?
ano
66,3 %
ne
33,7 %
Celkem hlasovalo 98 čtenářů.

Reklama

Související témata: