Hlavní obsah

Rusko a Dánsko počítají při fotbalovém ME s diváky v hledišti

Rusko a Dánsko počítají s tím, že se zápasy letošního fotbalového mistrovství Evropy na jejich území budou hrát s diváky v hledišti. V Petrohradu by na utkání mohlo přijít až 30 000 lidí, v Kodani jich pustí na stadion 11 tisíc.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci budou moci do hlediště v omezeném počtu (ilustrační foto)

Článek

Rusko podle slov předsedy organizačního výboru Alexeje Sorokina doufá, že do Petrohradu budou moci dorazit i fanoušci ze zahraničí. To zatím v soutěžích UEFA nebylo vzhledem k pandemii koronaviru možné.

Zatímco v Petrohradu by se mohla zaplnit téměř polovina kapacity stadionu, v Kodani to podle dnešního rozhodnutí dánské vlády má být necelá třetina. Záležet však bude na vývoji epidemické situace. Dánsko i Rusko budou hrát ve skupině B spolu s Belgií a Finskem.

Ostatních deset pořadatelských měst zatím divácké plány nezveřejnilo. O rok odložené Euro začne 11. června, česká reprezentace se ve skupině D v Glasgow a Londýně utká se Skotskem, Chorvatskem a Anglií.

Podle agentury AP není vyloučeno, že při příznivém vývoji by mohli do hlediště londýnského stadionu Wembley přijít diváci nejen na semifinále a finále ME, ale rovněž na zápasy ve skupině.

Reklama

Související témata: