Hlavní obsah

Ruský ministr přirovnal suspendaci jeho vlasti k sebevraždě světového sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli krvavé válce na Ukrajině řada sportů vyřadila ruské a běloruské sportovce z mezinárodních soutěží. Mezi nejvýznamnější výjimky patří tenisové federace a zámořská hokejová liga NHL. Rusku bylo odebráno také pořadatelství významných sportovních akcí. Ruský ministr sportu Oleg Matycin řekl, že suspendace jeho vlasti se může přirovnat k sebevraždě světového sportu.

Foto: Profimedia.cz

Rusko pořádalo řadu velkých sportovních akcí. Ilustrační foto.

Článek

Matycin zdůraznil, že Rusko v posledních letech hostilo řadu významných sportovních akcí, včetně zimních olympijských her v Soči v roce 2014 či mistrovství světa ve fotbale 2018. „Spolehlivé partnery, jako je Rusko, lze spočítat na prstech jedné ruky. Uspořádali jsme obrovské množství soutěží na nejvyšší úrovni," řekl.

Podle něj si je sportovní komunita vědoma škody, kterou způsobila tím, že vyřadila ruské sportovce a připravila Rusko o mezinárodní turnaje. „Suspendaci (Ruska ze soutěží) můžete přirovnat k sebevraždě. Doufám, že rozum zvítězí. Určitě vyhrajeme," dodal ministr.

Rusko v letošním roce přišlo o finále Ligy mistrů UEFA, které se mělo konat v Petrohradě. Náhradním pořadatelem se stala Paříž. V příštím roce se v Rusku mělo konat mistrovství světa v ledním hokeji, které nyní budou hostit Finsko a Lotyšsko.

Reklama