Hlavní obsah

Sám sobě fanouškem. Vyhozený trenér se na internetu vychvaloval pod falešným účtem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko uvěřitelná záležitost, jako vystřižená z komediálního seriálu. Anglie se baví příběhem Michaela Beala, nyní již bývalého kouče druholigového Sunderlandu. Důvod? Zjistilo se, že sám sebe podporoval na sociální síti X (dříve Twitter) v roli rádoby objektivního účtu. Jenže jaksi zapomněl, že někteří fotbaloví fanoušci jsou zatraceně dobří detektivové…

Foto: Lee Smith, Reuters

Bývalý trenér fotbalistů Sunderlandu Michael Beale

Článek

Na první pohled na tom nebylo nic divného. Nyní již smazaný profil s názvem Player__id se na X vyjadřoval k různým situacím ve světě kopané. Vyhýbal se ale jakékoliv kritice Bealea. Ačkoliv fandové Sunderlandu jej neměli zrovna v lásce, hlavně proto, že nahradil oblíbeného Tonyho Mowbraye.

Ptáte se, jaké nepřímé důkazy k propojení účtu s osobou kouče vedly? Dopřejte si pár příkladů, které příznivci klubu na X prezentovali.

Bývalý trenér Sunderlandu například při víkendové porážce 1:2 s Birminghamem vyignoroval střídajícího Traie Huma. Totálně. Mladý obránce při cestě na lavičku podával ruku svému nadřízenému, který se na něj ale ani neotočil. Z očekávaného placáku tedy nebylo nic.

Fanoušci byli naštvaní a na Beala se valila další kritika. Co na to „nestranný“ účet?

„Míč byl ve hře. (Beale) koukal na hřiště,“ naznačoval trenér pod krycím jménem Player__id, že si svého svěřence nevšiml.

Tentýž účet také dříve citoval názor jednoho z mála fanoušků, který 43letého kouče podporoval. „Pokud Sunderland vyhodí Beala, kdo by tu práci vzal? Vedení nestojí za manažerem při přestupech, fanoušci jsou toxičtí a bučí na něj, jakmile prohraje dva zápasy po sobě. Neskutečná sebestřednost,“ stálo v něm.

Player__id Beala chválil i během jeho dřívějšího působení v Rangers. Klec ale definitivně sklapla až nyní. Konkrétně ve chvíli, kdy byl objeven koučův LinkedIn, odkud vedl přímý odkaz – ano, hádáte správě – na stránku Player__id. V jejímž popisku stálo, že byla v roce 2017 vytvořena právě anglickým trenérem.

Zásah, potopeno. Ukázalo se, že největším internetovým podporovatelem Beala byl on sám…

Angažmá v Sunderlandu mu ale nebylo ukončeno z tohoto důvodu. Vedení Sunderlandu nebylo spokojeno s herním projevem mužstva, kvůli čemuž se rozhodlo pro změnu. „Naší touhou je se neustále zlepšovat, což se nedělo. Musíme proto udělat to nejlepší pro klub,“ pravil sportovní ředitel Kristjaan Speakman.

Mimochodem, Beale ve funkci setrval pouze devět týdnů. Zapsal čtyři výhry, dvě remízy a šest porážek.

Na jeho krátké působení s bizarním vyústěním ale budou fanoušci Sunderlandu i tak dlouho vzpomínat.

Reklama

Související témata:
Sunderland AFC