Hlavní obsah

Šéf Dukly o poháru po obědě: Nechtěli jsme prohlubovat ztrátu. Radu rozpálila jiná věc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři góly, velký obrat a působivý příběh náhradníka Lukáše Buchvaldka, jenž rychlým hattrickem rozhodl zápas. Pohárové osmifinále MOL Cupu Dukly s Vyškovem (3:1) bavilo, jen by si zasloužilo důstojnější kulisu a čas. V pracovní den o půl druhé odpoledne přišlo přesně 573 diváků.

Foto: Robert Procházka, Právo

Fotbalisté Dukly si s nejvěrnějšími fanoušky doma na Julisce vychutnali postup do čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Ladislav Vízek, legenda Dukly a olympijský vítěz 1980, svým kumpánům u klandru hlásil: „Hoši, já jsem vyloženě pohárovej, na ligu mě moc neužije.“ Domů odcházel spokojený, jeho Dukla se těší na jarní pohárové čtvrtfinále.

Postupovou euforii si kromě Vízka a dalších ikon nyní druholigové Dukly vychutnalo i něco přes pět set srdcařů, kteří dali přednost fotbalu před školou, prací nebo odpolední procházkou. Jen pro srovnání: na poslední domácí partii dejvického týmu s Chrudimí dorazilo v tradičním termínu sobotního odpoledne 925 lidí, což je na Julisce celkem běžné číslo (podzimním maximem je 1196).

„Upřímně, čekal jsem to horší. Na to, že se hrálo v tak bláznivý čas, přišlo docela dost lidí. Je obdivuhodné, že přijeli i naši fanoušci z Moravy,“ poklonil se vyškovský kapitán David Němeček.

Foto: Robert Procházka, Právo

Vyškovský Oumar Kamara (2) a Jan Peterka (vlevo) z Dukly.

Proč se hrálo ve středu od 13.30? Dukla kalkulovala s tím, že na druholigového protivníka nepřijde tolik lidí, a navíc se výrazně ušetřilo na svícení. „Je nám to částečně líto, protože tenhle termín je vhodný pro děti, studenty a penzisty, ale rozhodně ne pro pracující,“ uznal Bohumil Paukner, předseda představenstva Dukly.

„Ovšem jak víte, český fotbal je dlouhodobě podinvestovaný, takže všechny kluby počítají náklady. A ty jsou tak vysoké, že jsme se rozhodli pro tenhle termín,“ vysvětlil Paukner. „Pokud nepřijdou aspoň tři tisíce lidí, zápas je ztrátový. A když svítíte, ztrátu navýšíte o 100 až 120 tisíc korun. Abychom to kompenzovali, museli bychom dramaticky zvyšovat vstupné.“

Foto: Robert Procházka, Právo

Kouč Dukly Petr Rada při utkání s Vyškovem po boku asistenta rozhodčího Matěje Vlčka.

Pět set lidí na tribuně? Jaký kontrast proti loňskému třetímu kolu poháru mezi Duklou a Slavií, v šest večer a po povedené marketingové kampani přišly skoro čtyři a půl tisíce fanoušků. Zato tentokrát byly perfektně slyšet pokyny trenérů i štengrování rozpáleného domácího kouče Petra Rady s rozhodčími. Moc se nepočítalo ani s novináři, tiskové centrum bylo otevřené jen před zápasem.

„Nevím, kolik by na druholigového soupeře přišlo lidí, kdybychom hráli třeba od pěti. Navíc v konkurenci pohárového derby Bohemians se Spartou. Když jsem si v bulváru přečetl, že miliardář Paukner na Julisce nerozsvítí, přišlo mi to úplně mimo mísu,“ zmínil trenér Rada narážku na majitele Dukly, obchodníka s energiemi Petra Pauknera. A pak zvýšil hlas: „Proč neřešíme třeba to, že se druhá liga hraje dopoledne? Kvůli dětem? Fotbal se vždycky hraje odpoledne nebo večer.“

Nadějná zpráva na závěr: pokud bude Dukla hrát pohárové čtvrtfinále doma, na Julisku se možná nebude muset spěchat hned z oběda. „Podle atraktivity soupeře zvážíme pozdější čas výkopu a zmíněné zvýšení vstupného,“ vzkázal Bohumil Paukner.

Reklama

  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.