Hlavní obsah

Inter - Cagliari 4:0Fotbalisté Interu se vyšvihli do čela italské ligy

Fotbalisté Interu Milán v 17. kole italské ligy doma deklasovali Cagliari 4:0. Obhájci mistrovského titulu se posunuli na první místo tabulky o bod před městského rivala AC.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Radost fotbalistů Interu z výhry 4:0 nad Cagliari

Článek

První branku Interu vstřelil ve 29. minutě Martínez, který skóroval ve čtvrtém kole po sobě. Argentinský útočník mohl zvýšit na konci prvního poločasu, ale z penalty nepřekonal brankáře Cragna.

Domácí po změně stran nasázeli Cagliari další tři góly. Trefili se Sánchez, Calhanoglu a znovu Martínez, jenž si polepšil na 10 ligových zásahů v sezoně. "Nerazzurri" v Serii A zvítězili popáté za sebou, v posledních čtyřech duelech navíc neinkasovali.

Foto: Paola Garbuio, ČTK/AP

Aleksej Miranchuk z Atalanty (uprostřed) oslavuje gól proti Veroně

Bergamo vyhrálo ve Veroně 2:1 a poskočilo na třetí pozici. Český reprezentační záložník Antonín Barák utkání sledoval jen z lavičky domácího Hellasu.

Veronský tým sice ve 22. minutě poslal do vedení Simeone, ale ještě před pauzou odpověděl Mirančuk a po hodině hry dokonal obrat Koopmeiners. Atalanta v italské lize protáhla vítěznou sérii na šest zápasů. Hellesu patří 11. příčka.

Český obránce David Zima potřetí v řadě nastoupil v základní sestavě FC Turín a pomohl k výhře 2:1 nad Boloňou. Domácí naplno bodovali po třech kolech a jsou na 13. místě.

Neapol na svém hřišti nečekaně podlehla Empoli 0:1, potřetí za sebou nevyhrála a je čtvrtá. Zápas rozhodl v 70. minutě Cutrone. Nedařilo se ani Laziu Řím, které prohrálo v Sassuolu 1:2 a drží devátou pozici.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
FC Turín - Boloňa 2:1 (24. Sanabria, 69. vlastní Soumaoro - 79. Orsolini z pen.),
Hellas Verona - Bergamo 1:2 (22. Simeone - 37. Mirančuk, 62. Koopmeiners),
Neapol - Empoli 0:1 (70. Cutrone),
Sassuolo - Lazio Řím 2:1 (63. Berardi, 69. Raspadori - 6. Zaccagni)
Inter Milán - Cagliari 4:0 (29. a 68. Martínez, 50. Sánchez, 66. Calhanoglu).

Reklama

Související témata: