Hlavní obsah

Barákovi připomněl jeho gól Drogbovu branku z finále Ligy mistrů

Fotbalistovi Verony Antonínu Barákovi připomněl jeho vítězný gól v pondělní dohrávce 22. kola italské ligy s Parmou branku legendárního Didiera Drogby z finále Ligy mistrů v roce 2012. Český reprezentační záložník si po výhře 2:1 pochvaloval zatím povedenou sezonu Serie A, v níž se s pěti trefami dělí o pozici nejlepšího týmového střelce.

Foto: Paola Garbuio, ČTK/AP

Český záložník Antonín Barák a jeho gólová radost v italské lize

Článek

Barák rozhodl pondělní zápas po hodině hry. Šestadvacetiletý záložník si na přední tyči naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou poslal míč pod břevno. Podobný gól dal v roce 2012 ve finále Ligy mistrů Drogba, který tehdy proti Bayernu Mnichov v závěru srovnal na 1:1. Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem následně zvítězila po penaltovém rozstřelu.

Barákovi Drogbův gól ihned probleskl hlavou. "To byla první věc, která mě po tom gólu napadla. Taky bych jednou rád skóroval ve finále Ligy mistrů. Věřím, že můžu splnit určité cíle a budu se dál zlepšovat," řekl Barák v rozhovoru pro Sky Sport.

Český záložník prožívá ve Veroně, kam v září přišel na hostování z Udine, povedenou sezonu. V 19 ligových zápasech si připsal pět branek a spolu s Mattiou Zaccagnim je nejlepším týmovým střelcem. Hellas si pondělní výhrou upevnil deváté místo v tabulce a má výrazně blíže k pohárovým než sestupovým příčkám.

"Je to pro mě krásná sezona, daří se nám. Trenér nám dává ve středu hřiště a ve hře dopředu hodně volnosti. Užíváme si fotbal, snažíme se jím bavit a dávat góly," pochvaloval si Barák.

"Jsem šťastný, když se týmu daří, mám radost také z toho, jak trénujeme během týdne. Máme super partu, v tom je naše síla," dodal příbramský odchovanec a bývalý hráč Slavie Praha.

Reklama

Související témata: