Hlavní obsah

Brescia je připravena zaplatit za Zmrhala. Na kolik si přijde Slavia?

Praha
Aktualizováno

Další tučná částka by měla zamířit do vršovického Edenu. Brescia je připravena za záložníka Jaromíra Zmrhala zaplatit fotbalové Slavii 3,75 milionu eur, což je přibližně 94 milionů korun. Nováčkovi Serie A se má český reprezentant podle italských médií upsat na pět let. Vedení sešívaných potvrdilo, že dalo Zmrhalovi k přestupu zelenou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Jaromír Zmrhal slaví svoji trefu v derby proti Bohemians.

Článek

Hodně štěstí, princi, popřál mu ve čtvrtek šéf klubu Jaroslav Tvrdík, když potvrdil, že vedení klubu souhlasí s jeho odchodem do Itálie.

Jaromír Zmrhal tak dostane nejhezčí dárek k 26. narozeninám, které slaví právě dnes.

Škodná samozřejmě nebude ani Slavia. Podle italských uzdrojů se může těšit na částku blížící se k hranici 100 milionů korun.

"Zmrhal je jednak odchovanec, který pro klub strašně moc udělal. Už v minulosti na naše přání navíc odmítl dvě nabídky přestoupit - jednou do bundesligy, jednou do Ruska. Má právo zkusit si zahraniční fotbal," poukázal Tvrdík.

"Vyhověl nám tehdy v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil. Dnes už k němu máme několik alternativních stejně kvalitních hráčů. Trenérský tým i sportovní ředitel doporučili souhlasit s přestupem, což v Jaromírově situaci rád udělám. Neprodáváme ho z ekonomických důvodů, ale z hlediska jeho sportovního růstu," ujistil Tvrdík.

Pro třináctinásobného českého reprezentanta půjde o první zahraniční angažmá. V Brescii se může setkat s krajanem Alešem Matějů. Třiadvacetiletý obránce v Itálii rok hostoval z anglického Brightonu a mužstvu pomohl po osmi letech k návratu do Serie A. Poté v Brescii zůstal na přestup.

Reklama