Hlavní obsah

Chelsea ztrácí po Hazardovi další klíčovou postavu. Trenér Sarri míří do Juventusu

Londýn
Aktualizováno

Italský trenér Maurizio Sarri se stane novým trenérem fotbalistů turínského Juventusu. Podle posledních zpráv s jeho uvolněním už souhlasilo i vedení londýnské Chelsea, která tak po odchodu Belgičana Edena Hazarda do Realu Madrid přijde o další důležité jméno. Podle britské BBC bude muset Stará dáma za nového kouče poslat na Stamford Bridge jako kompenzaci téměř 6 milionů eur.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea Maurizio Sarri během tiskové konference před utkáním čtvrtfinále Evropské ligy na Slavii v Praze.

Článek

Po pěti mistrovských letech s Juventusem Turín se rozhodl kouč Massimiliano Allegri na rok si od fotbalu odpočinout. Své plány nastínil jedenapadesátiletý Ital v Miláně s vysvětlením, že je vyčerpaný. Pak se chce k trenéřině vrátit.

Vedení italského šampiona tak muselo najít náhradu. Za velkého favorita byl považován Pep Guardiola, který je podle zákulisních informací pro Starou dámu dlouhodobým objektem zájmu. Jenže Katalánec hodlá setrvat v anglickém Manchesteru City až do konce smlouvy, která mu vyprší v roce 2021.

Juventus se tak zaměřil na Maurizia Sarriho, bývalého kouče konkurenční Neapole, který Blues letos dovedl na třetí místo v anglické Premier League a k vítězství v Evropské lize, a tedy zpět do Ligy mistrů. Zkušený 60letý kormidelník díky triumfu ve finále nad Arsenalem získal svou vůbec první trofej v trenérské kariéře.

Sarri byl sice v Chelsea často pod palbou kritiky fanoušků a měl konflikty s některými hráči, vedení klubu se ho však nemínilo jen tak snadno zbavit. Za odstupné 6 milionů eur však nakonec prý souhlasilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea Maurizio Sarri během utkání čtvrtfinále Evropské ligy na Slavii v Praze.

A kdo místo Sarriho? Chelsea by měla převzít klubová legenda Frank Lampard, s nímž už vedení jedná. Bývalý populární záložník mířil do Premier League jako kouč Derby County, ve finále baráže však jeho tým podlehl Aston Ville (1:2).

Reklama