Hlavní obsah

Conte po mistrovské sezoně opouští Inter Milán, který hodlá šetřit. Přesune se do Realu?

Milán/Praha

Trenér Antonio Conte odchází od fotbalistů Interu Milán, které dovedl k prvnímu italskému titulu po jedenácti letech. S vedením klubu se dnes dohodl na rozvázání smlouvy, která měla platit ještě rok. Podle italských médiích se kouči nelíbil záměr představitelů Interu snížit náklady a neinvestovat do týmu kvůli dopadům pandemie koronaviru. Ve hře je podle všeho přesun do Realu Madrid. Podle italských i španělských médií jsou jednapadesátiletý kouč a zástupci Bílého baletu v úzkém kontaktu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Inter Milán je i přes zisk titulu v Serii A ve finančních problémech, vyústí situace až v odchod kouče Antonia Conteho?

Článek

"Klub by rád poděkoval Antoniu Contemu za mimořádnou práci, kterou odvedl a která vyvrcholila ziskem devatenáctého mistrovského titulu pro Inter. Navždy zůstane součástí naší historie," uvedl Inter v prohlášení.

Podle Sky Italia vyplatí klub jednapadesátiletého trenéra ze zbytku smlouvy částkou kolem sedmi milionů eur (178 milionů korun). Conte vedl Inter od roku 2019. Média spekulují, že by ho mohl nahradit bývalý kouč Juventusu Massimiliano Allegri či současný trenér Lazia Simone Inzaghi.

Vedení Interu má prý v plánu snížit mzdy o 15 až 20 procent a také prodat některé z opor, za které hodlá utržit 70 až 100 milionů eur.

Podle všeho by ale Conte bez angažmá dlouho zůstat nemusel, když je ve hře přechod do Realu Madrid. Italská i španělská média informují, že je známý trenér se zástupci slavného klubu v kontaktu.

Reklama

Související témata: