Hlavní obsah

Sassuolo - Empoli 2:3Empoli zvítězilo v italské lize v Sassuolu a pošesté v řadě neprohrálo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Empoli zvítězili v italské lize na hřišti Sassuola 3:2 a po příchodu trenéra Davideho Nicoly prodloužili sérii neporazitelnosti na šest utkání. V nastavení rozhodl o vítězství hostů střídající záložník Simone Bastoni.

Foto: Massimo Paolone, ČTK/AP

Fotbalisté Empoli se radují z gólu.

Článek

Cestu hostů za úspěchem nastartoval už po deseti minutách hry kapitán Luperto, jenž se trefil poprvé v ročníku. Domácí zásluhou Pinamontiho v 54. minutě srovnali z penalty, ale Empoli se o deset minut později dostalo stejným způsobem znovu do vedení. Proměněný pokutový kop si připsal Niang, který se tak stal prvním zahraničním hráčem „Gli Azzuri“ od sezony 1994/1995, jemuž se podařilo skórovat ve třech utkáních Serie A za sebou.

„Neroverdi“ v 77. minutě opět vyrovnali, když se trefil Ferrari, a domácí sahali po cenném bodu v bitvě o záchranu. Nakonec však stejně odešli poraženi, v 94. minutě rozhodl o vítězství Empoli střídající Bastoni.

Trenér Nicola 15. ledna nahradil na lavičce Empoli odvolaného Aurelia Andreazzoliho. V šesti utkáních na lavičce toskánského klubu ani jednou neprohrál a dostal jej ze sestupových příček, na něž mají jeho svěřenci nyní pětibodový náskok. Sassuolo naopak pošesté v řadě nezvítězilo a od pásma sestupu jej dělí pouze lepší skóre v porovnání s 18. Veronou.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Sassuolo - Empoli 2:3 (54. Pinamonti z pen., 77. Ferrari - 11. Luperto, 64. Niang z pen., 90.+4 Bastoni),

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.