Hlavní obsah

Fatální chyba v boji o titul! Brankář daroval gól soupeři jako na zlatém podnose

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář Interu Milán Andrei Radu se výraznou měrou podepsal na středeční prohře svého celku na hřišti Boloni (1:2) a právě tato hrubice může v konečném důsledku rozhodnout o titulu v Serii A. Čtyřiadvacetiletý Rumun v závěru zápasu nezpracoval nahrávku od svého spoluhráče, míč netrefil ideálně a po jeho zaváhání měl soupeř před sebou prázdnou bránu.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Brankář Interu Milán Andrei Radu se v zápase proti Boloni (1:2) prezentoval obrovskou chybou.

Článek

Tyhle body mohou mrzet. Ve skvělé formě hrající Inter Milán po osmi ligových duelech padl, neboť nestačil na třináctou Boloňu, jenž na domácím stadionu vyhrála 2:1. Čtyři kola před koncem ligového ročníku to může mít fatální následky, neboť na vedoucím postu se aktuálně vyhřívá městský rival AC, který má o dva body víc.

Duel pro Inter však začal velice slibně. Již po třech minutách hry se prosadil Ivan Perišič a bodový zisk se zdál být na dobré cestě. Po necelé třetině utkání ovšem srovnal Marko Arnautovič, na třetí branku zápasu fanoušci čekali až do 81. minuty. Z poměrně nevinné situace se vyklubala vítězná trefa v podání domácích, paradoxně to ale bylo po obrovské hrubici soupeře.

Inter vhazoval z vlastní poloviny, Perišič si jako adresáta své nahrávky vybral rumunského brankáře Andreie Radua, což se nakonec ukázalo jako chyba. V letošní ligové sezoně debutující strážce tyčí totiž skákavou přihrávkou nedokázal zpracovat, navíc při pokusu o odkopnutí trefil míč natolik nešťastně, že ho pouze posunul před brankovou čáru, kde měl snadnou práci dotírající Nicola Sansone.

Právě tato chyba stála Inter cenné body. Chybujícího brankáře se však po zápase zastal i trenér Interu Simone Inzaghi. „Byl to nešťastný incident, ale tyto věci se prostě mohou stát. Kdybychom vedli 4:1, neznamenalo by to takovou škodu. Radu je vynikající brankář, který má před sebou světlou budoucnost," vysvětlil italský lodivod.

„Bezpochyby trochu cítíme hořkost, to je samozřejmě jasné. Už nemáme svůj osud ve vlastních rukách. Musíme se pokusit vyhrát zbylé čtyři zápasy a koukat se na to, jak si bude počínat AC," dodal Inzaghi, jehož celek ztrácí na první AC dva body.

Reklama

Související témata: