Hlavní obsah

Fotbalistky PSG prohrály po chybách Votíkové v úvodním semifinále LM

České brankářce Barboře Votíkové úvodní semifinále fotbalové Ligy mistryň nevyšlo. Chybující pětadvacetiletá gólmanka třikrát inkasovala a Paris St. Germain prohrál na hřišti Lyonu 2:3. Odveta se uskuteční v Paříži příští sobotu.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Paulina Dudeková (vpravo) z PSG se raduje po gólu s Barborou Votíkovou.

Článek

Celek z hlavního města šel do vedení v šesté minutě, Lyon ale o čtvrt hodiny později vyrovnal. Votíková neudržela prudký pokus Malardové a následně ji při dorážce faulovala. Z nařízené penalty skórovala Renardová, která se stala první hráčkou, jež nastoupila ke 100. zápasu v soutěži.

Po půl hodině hry využily hráčky Lyonu špatného odkopu Votíkové k rychlému protiútoku a po střele Macariové propadl české reprezentační gólmance míč pod tělem.

Na začátku druhé půle Votíková minula po nedorozumění s obránkyní Dudekovou míč při odkopu a dobíhající Macariová se prosadila podruhé. Dudeková korigovala v 58. minutě konečný z výsledek z penalty.

Votíková v závěru částečně nepovedený výkon napravila, když vychytala v šesté minutě nastaveného času příležitost držitelky Zlatého míče Hegerbergové.

Ve druhém duelu již v pátek obhájkyně prvenství z Barcelony deklasovaly Wolfsburg 5:1.

Semifinále fotbalové Ligy mistryň - první zápas:
Lyon - Paris St. Germain 3:2
Odveta v Paříži se hraje 30. dubna

Reklama

Související témata: